george r. r. martin

Kimdir?

george raymond richard martin (d. 20 eylül 1948), amerikalı yazar ve fantezi, korku ve bilim kurgu senaryo yazarı.

kendisi en çok türkçeye buz ve ateşin şarkısı olarak çevrilen ve daha sonra game of thrones adıyla dizisi çekilen a song of ice and fire isimli epik fantezi roman serisinin yazarı olarak bilinir. martin, time tarafından "2011'in en etkili 100 kişisi" arasına seçilmiştir. buz ve ateşin şarkısı serisi ile daha çok adını duyurmuştur.


  1. 1991 yılında ilk çıkardığı song of ice and fire serisinin ilk kitabından bu yana 25 yıl geçmiş. vahiyle yazıyor sanırım. bu adamın 25 yıldır keyfini bekleyen insanlarla tanıştım evet serinin ilk kitabı çıktığından bu yana adamın keyfini bekleyen zavallı insanlarla. ve hala bu grrm denen şahıs 6.kitap dizinin 6.sezonundan önce çıkacak diye açıklama yaptığında çocuk gibi heyecanlanıyorlardı bu insanlar ki bu grrm denen şahıs onu da beceremedi dizi serinin önüne geçecek. hadi son sezonu kabullenmiştik de çok umut verdin bu sezon için ha bitti ha bitecek derken bizleri ortada bıraktın grrm. burdan aldığın beddua da sana yeter.
    tanım yapmak gerekirse iki eliyle bi kalemi doğrultamayan yazar müsveddesi.
    vagus
  2. kendisinin yavaş götü yüzünden artık kitabından uyarlanan diziyi takip ettiğim yazar. edebi eserine en büyük kazığı da henüz kendisini bitirmeden bir televizyon dizisine onay vermesiyle atmıştır. ayı.

    kitap-dizi karışık;

    !---- spoiler ----!

    bu arkadaş 5. kitabı yazdı, bitirdi. o da tam dizinin 5. sezonuna denk getirildi ve dizi şuan 7. sezonda.

    ağzına tükürdüğümün sosyal medyası sebebiyle diziden spoiler yiye yiye vücudu bıçak yaralarıyla dolu jon snow'a döndüğümden mütevellit artık spoiler yemekten korkmamaya karar verdim ve youtube'dan 6. ve 7. sezonun bütün kritik sahnelerini izledim. ayh bir rahatladım ki sormayın. kitap çıkınca tabi ki okuyacağım çünkü dizi beni hiçbir zaman kitap kadar heyecanlandırmadı. umuyorum martin abimiz konuları değiştirir de klişeleşen dizi senaryosuna poposuyla güler.

    !---- spoiler ----!
  3. (bkz: sapık) ve (bkz: ruh sağlığı bozuk) gibi yapıştırmalar ile ünlenen kitap yazarı. bence sapık m? ensest var, sevdiğimiz karakterleri katletme var, ölüyü diriltme hatta ölüye kerkinme bile söz konusu. soruyu baştan alabilir miyim?
  4. adamı rahat bıraksalar yazacak aslında ama bırakmıyolar ki. yazmadığına göre bir bildiği vardır. ilham denilen şeyin her gün gelmediğini anlamayan insanlardan bıktığımdan kendisini çok iyi anladığım yazar.