• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
girl - lukas dhont
"15 yaşındaki bir trans genç kızın, balerin olmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor."


  1. 16 yaşındaki trans bir kadının, dönüşüm serüvenini anlatan 2018 yapımı film. oldukça gerçekçi bir film, transseksüeliteyi sinemada sıklıkla ele alınan biçiminden farklı bir şekilde ele alıyor. transseksüel bireyin toplumla çatışmaları, maruz kaldığı zorbalıklar filmde yer almasına rağmen geri plana itilmiş. daha ziyade bu süreçte bireyin kendiliği ile, iç evreni ile ilgileniyor film.

    beden işçiliğine sürüklenmemiş, "kötü bir hayat" sürmeye mahkum edilmemiş, ailesinin tam desteğini alan, gencecik pırıl pırıl bir trans kadının filme konu edilmesinden keyif aldım. çekilen acıları, yapılan zulümleri gözler önüne sermek gayesiyle de olsa aksi bir tablonun defalarca tekrarını izlemenin kitleler üzerinde bu işin böyle olmasının normal olduğunu düşündüren bir etkisi olduğu fikrindeyim. bu yüzden bataklığın içinde debelenmeyen transseksüellerin de hikayeleri anlatılmalı.

    film benim bahsettiğim kadar "ışıl ışıl" ilerlemiyor her an tabii, dönüşümün yıpratıcı etkileri baş karakterimizi de alaşağı edebiliyor.

    özellikle netflix evreninden uzaklaşmak isteyenlere tavsiye ederim. trailer
  2. filmi izlerken hep şunu düşündüm demek ki zorbalığın ya da ataerkilliğin çok düşük seviyede kaldığı bir sinema evren’i de mümkün. bu filmi bi türk yönetmen çekse kesin aile babası höykürür içer suçlar küfreder vs kesin okulda piçler kıza sataşır tecavüz eder döver vs. bizim ülkecek durum vahim. netflix olsaydı da koz kesin fosur fosur sigara içerdi viski içerdi.
    abi