1. dünyanın en estetik varlıklarının,estetik görünümlerine biraz daha estetik güzellik katmalarında ne gibi bir kötülük vardır ki?.
  2. “üçüncü dünya ülkelerinde insanlar arabalarını, kamyonlarını boyarlar, üzerlerine resimler çizip, yazılar yazarlar. çünkü üçüncü dünya ülkesi insanı bindiği makineyi icat etmemiştir. icat etmediği için de yakın hissetmez kendini. sahibi gibi görünmesi, karakter kazanıp kişileştirilmesi gerekir arabanın. kullandığı her ithal makineye isim takıp sadece kendine has şekil ve yazılarla damgalaması, üçüncü dünya'nın asla yok olmayacağını gösterir. birileri, sahip olduğu aleti boyamaktan vazgeçene kadar da yok olmaz!.. kadın suratını boyar. çünkü suratı kendisine değil, güzelliğini takdir edecek olan erkeğe aittir. kimse kendi yarattığı bir boku boyamaz!..”

    dedi. hakan günday
  3. "erkekler gördüklerine ,kadınlar duyduklarına inanırmış ,bu yüzden;
    erkekler yalan söyler
    kadınlar makyaj yapar"
    kim söylemiş bilmiyorum,yorum sizin
  4. (#209341) nolu giri'nin maalesef başını mantıklı sonunu alakasız buldum. sonradan yazdıkları güzel görünmekten ziyade birine yaranmak için makyaj yapmanın veya bu düşüncenin temel kabul edilmesinin eleştirisi olmuş ki haklı olduğu noktalar da ekseriyetle var.yazar arkadaş burada mutlaka başka bir şeye sinirlenip yazmış ama ahmet haşim'in söylediklerinde hakkı olmadığı bence inkar edilemez.
    kadınlar makyajı erkekler için yapmıyorlar, bu doğru.ama kadınlar için de yapmamalılar. bir kadın hiçbir şekilde be hiçbir ortamda makyaj yapmadığı için kendini rahatsız da hissetmemeli, yoksa bunun insanları yüzünü/başını örtmeye zorlayan bir zihniyetten ne farkı kalır.
    bence sorun günmüzde bu anlayışın yerleşmemesi.o kadar tekdüzeyiz ki bir şeyi biz yapınca herkesin yapmasının gerektiği şekilde doğru olduğunu kabul etme ihtiyacı hissediyrz. özellikle makyaj yapmayan bir kadın olarak bu tarz bir mevzu yüzünden kalbimin kırılmışlığı hem de çok yakın arkadaşlarıma karşı mevcuttur. oysa bence tercih meselesi olmalıdır. hatta bir kadın kendini bir erkeğe veya bir hemcinsine beğendirmek için dahi makyaj yapmakta veya yapmamakta özgürdür.
    çok konuştum.
    tamam sustum.
  5. silahta öldürmek için çıkmamış mı? neden sorun olsun ki öldürmek?

    makyaj güzel olanı vurgulamak için yapıldığında güzeldir. gerisi bok püsür.

    edit: ayrıca yapan insan dışındakilerin hakkında bir şeyler düşünemeyeceğini düşünen insanları da bize göstermiştir.
  6. kesinlikle işe yarayandır. konuyla alakalı youtube'da "power of make-up" tagli videoları izlerseniz olayı anlayacaksınız siz de.
  7. aylaynır nasıl yazılıyor bilmiyorum ama işte gözün üstüne sürülen. kibar,bokunu çıkarmıcak şekilde çekildiği zaman kadına güzellik kattığını düşünüyorum.
  8. yapın hatunlar sorun yok.

    aldatmaca olarak gören hemcinslerim çoğu yakışıksız bakımsız tipler, akıllarınca durumu eşitlemeye çalışıyorlar
    dkare
  9. bazıları var ki o makyajla nasıl sokağa çıktın dedirtiyor. sürmüş sürüştürmüş ne varsa. sanki düğüne gidiyor. bir de özel günlerde yaptığı makyajı görmek lazım.. bence çok abartılmadıkça kusurları kapatmakta bir sorun yok. neden olsun ki sonuçta bu amaçla çıkmamış mı bu ürünler?
  10. yapılmaması daha iyi olan eylemdir.
    hem daha rahat hissedersiniz,hemde karşı cinsin gözünü yormamış olursunuz.
    illa yapacaksanızda cok hafif makyaj ve kırmızı ruj sürün .