1. umut gönlümün ekmeği, umar ha umar umar.
  2. tadına varmayanın aşağıladığı, dünyanın en acı verici hislerinden biridir. o kopup gitmiştir belki de, veya hiç gelmemiştir fakat içinde yaşatmaya devam edersin onu. bir parçası eksik makina gibidir umut, o gelir de çalışır bu makina diye beklenir aylarca, yıllarca. siz o güzel mantıklarınızla çığıradurun "uzatmanın alemi yok bittiyse bitti kardeş hayat devam ediyor" diye. hayat devam ediyor da sor bakalım istiyor muyum ben böyle hayata devam etmek?
  3. herhangi bir beklentisi, hayali, umudu, dermanı olmayan ve içi mebzul miktarda boşaltılmış kişinin halidir.
    gülüp geçmeyen, gülümseyip geçen kişidir.

    hayatla ilgili bir problemi yoktur. bitmesi için, hayatını bir kum tanesine bile harcayabilir.

    "siktiret, boşver" kısmını birkaç bin ışık yılı geride bırakmıştır.

    arabesk değildir, derbeder değildir, mutsuz değildir. nötrdür. hayat ve içindekilere karşı, kendi de dahil olmak üzere, sıfırlanmış ve sıfırda kalmıştır.

    hadi öperim. ya da öpmem.
  4. herkes kendi matrixini yasarken onun uyanipta sana gelmesini beklemek aptalliktir.. belkide sen matrixinden uyanmalisindir bilemiyorum sonuca gelirsek beklemeyeceksin hayat durmaya degil son surat ilerlemeye uygun
    lupus
  5. ölen müzisyenler olabilir bunlar
    (bkz: syd barrett)
  6. kendi kendine "beklemiyorum artık" derken bile beklersin. elde değildir.
  7. kişinin zaaflı-takıntılı hislerinden kaynaklanan eylem. eğer ki beklenen kişiye layık olmak amacıyla kişi "doğru bir insan" olma çabasına giriyorsa bu bir erdem sayıldığında itiraz etmeyebilirim; fakat bekleyiş kişiyi darlayıp yoruyorsa bu erdem değil zayıflıktır. kişinin kendi kendine zarar vermesidir ve aşılması gereken bir eylemdir. güzel yaşanmayacaksa, hayat nedir? insanın bundan fazlası olması değil, bundan fazlası olmayı istemesi gerekir, aksi takdirde hayat yine ona ve bu dünyada yaşayan diğerlerine cehennem olacaktır o ya da bu şekilde.
  8. bekledim başka bir hayatın içindeyken yıllarca , özledim adım atmak istedim yapamadım . susmak gerek ya hani bazen avazın çıktığı kadar, sustum çok severken , gelseydi susmazdim gelseydi gerçek aşk olmazdı , o gelmemeliydi gelmedi . ben hep beklerim (bkz: o gemi birgün gelecek)
    belit
  9. gitmeyi gerektirir.
  10. insan hep bekler.
    büyüyüp doğmak için en güvenli yerde bekler.
    yaşadığına yemin etse de ölümü bekler.
    bir yaz yağmuru kokusunda sevdiğini, bir durakta 511 nolu otobüsü, bir kahve söylediğinde kahvenin hazırlanışını bekler.
    insan hep bekler.
    kimi zaman beklemiyormuş numarası yaparcasına, kimi zaman hiç ölmeyecekmiş gibi ölümü, kimi zaman sevdiği hiç gelmeyecekmiş gibi. ama yine de bekler. beklemiyor numarası yapsa da bekler, istese de bekler, istemese de.