• youreads puanı (9.48)


  1. "eğer biri pink floyd olacaksa, bu benim" diyen ve grubun temeli/lideri olduğunu o dönemlerde ısrar eden roger waters'a tabiri caizse david gilmour tarafından tokat gibi verilmiş bir cevaptır bu şarkı. waters olmadan yapılmıştır.
  2. pink floyd bu parçası ile zirveye ulaşmış division bell ile en iyi parçasıdır bence

    zaten pink floyd şarkı sözleri çok anlamlı the wall dinlemenizi tavsiye ederim
  3. her dinlenildiğinde kişiyi farklı bir şekilde etkileyen kişide anlatılamaz duygular oluşturan pink floyd grubunun şarkısı.
  4. canlı olarak izleme imkanı bulduğum muhteşem grubun, muhteşem şarkılarından biri. tek kelime ile "harika".
  5. ne kadar dinlersem dinleyeyim biraz olsun sıkılmadığım, her dinleyişte yeni nüanslar keşfettiğim, o cayır cayır solosu boyunca tüylerimi defalarca ayaklandıran, kalbimde çok çok ayrı bir yer tutan, duygu konsantresi bir şaheser.
  6. enfes solosuyla birlikte şarkının son kısmında aşağıdaki sözleriyle geçmişe sürükleyen ve insanın içinde geçmişte kalma hissini uyandıran nefis şarkı.

    the grass was greener
    the light was brighter
    the taste was sweeter
    the nights of wonder
    with friends surrounded
    the dawn mist glowing
    the water flowing
    the endless river

    forever and ever
  7. lost for words'den sonra en iyisidir.
  8. en sevdiğim grubun en sevdiğim sololarından birine sahip olan muazzam şarkı. açın soloyu tekrar dinleyin. sonra tekrar. sonra yine tekrar haliyle.
  9. Nightwish'in End Of The Era'da icra etmiş olduğu coverı da gayet güzeldir,tabii orijinaline diyecek bir sözümüz yok ama marco'da fena söylememiş bence...

    high hopes-nightwish-end of the era