• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
house of cards
bbc'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. kevin spacey ve david fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin bbc versiyonu da michael dobbs'un kitabından uyarlanmış.
house of cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan francis underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.


  1. yeni sezona ait trailer verdikçe daha da beklemekte sabırsızlandığım dizi. hadi artık, gel gönlümün efendisi de izliyim seni doya doya
  2. francis underwood da kimmiş zübükzade ibraam ın yanında. zübük okuyun zübük
    gamit
  3. ne yazık ki türkiye'de çok bilinmeyen, bilinse de çoğu kişinin dikkatini çekmeyen mükemmel politik dizi.

    "i hope you'll come out of your tree before i have to bring out my axe."
  4. !---- spoiler ----!

    2. sezonun başındaki "Democracy is so overrated" monologu beynime kazınmış dizidir. İtiraf etmek gerekirse, gÜnümüz siyasetine şahit olduktan ve bu diziyi izledikten sonra demokrasiye olan inancımı da yitirdim.

    Democracy is so overrated
    !---- spoiler ----!
    miner
  5. hak ettiği ilgiyi görememiş bir dizi bence ve söylendiği gibi ilk iki sezon bomba, 3. sezonda düşüşe geçiyor, 4. sezonda ise önceki performansını yakalıyor.

    5. sezonunu sabırsızlıkla bekliyorum, sanırım son sezonu olacakmış, hadi bakalım.
  6. bu diziden sonra siyasetten yeniden tiksindim.
    çünkü iktidar hırsı, dalavere alavere ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.
    kevin spacey keşke o taciz saçmalıklarını yapmasaydı ki severdim kendisini. böylece dizi 2 sezon daha gider, şahane de olurdu.

    !---- spoiler ----!

    robin wright ne zaman "execute producer" oldu, dizi de aynı minvalde gitti sanki. yani "yetki" alınca gerçekte de, dizide de "tribe girdi". ayrıca doug ve francis de iyice canavarlaştı. hele doug niye o kadar manyak oldu ki? keşke saçmalamasaydı bu kadar. bir de diyolar ki, 6. sezon çekilecek ve claire üzerinden devam edeceklermiş. sizce kevin spacey olmadan house of cards olur mu? bence de olmaz. ama claire'i başkan yapmaları sanki seçimi hillary kazanacak şeysinde bir gönderme mi, bilemedim.

    !---- spoiler ----!

    petrov da çok süper putin olmuştu hani, tebrik ederim.
  7. demokrasinin kalbi olan abd'de dahi siyasetçi kendi çıkarına göre hareket ettiğinde bu duruma karşı yapılabileceklerin kısıtlı olduğunu gösteren dizi. eleştiriler yerinde olsa da elimizdeki en iyi sistem bu.

    oyunculuk olarak kevin spacey tek başına yeterli adeta.
  8. efsane olma yolunda hızla ilerleyen, parlamento, senato ve beyaz saray üçgenindeki kirli oyunları konu alan kevin spacey tarafından canlandırılan frank underwood karakterinin aslında bazı gerçek politikacaların karakterine çok yakın olduğu bir gazeteci tarafından öne sürülen (kaynağı bulabilirsem ekleyeceğim) bir netflix dizisidir. geçtiğimiz günlerde 4. sezonu çıkmıştır ve kaldığı yerden yardırmaya devam etmektedir.
  9. her zamanki gibi yeni sezon çıkalı günler geçmesine rağmen ilk bölümünün türkçe altyazısının dahi henüz çıkamadığı, çevirmenlerce büyük ihtimalle dilinin ağır olması nedeniyle sahipsiz bırakılan güzide dizi.
  10. 3. sezonundayım şu anda, kevin spacey ile robin wright... mükemmel oynuyorlar yahu. politik olayların içindeyiz resmen (francis'in bizimle konşmaları ile hele...). öneriyorum, izleyin.