• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
house of cards
bbc'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. kevin spacey ve david fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin bbc versiyonu da michael dobbs'un kitabından uyarlanmış.
house of cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan francis underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.


  1. tüm pazar günümü ayırıp 4. sezonunu bitirdiğim dizi. seçimi bir sonraki sezona bırakmasalardı iyi olurdu, bir yıl beklemek zor olacak.
    veo
  2. sırf robin wright için bile izlenebilecek dizi. bu aralar bu menvalde bir dizi daha keşfettim; billions.
    nihal
  3. bayılarak izliyorum ancak kevin spacey'nin karakterin benim gözümde olması gerekenden bir nebze daha yaşlı ve bundan mütevellit hantal (fiziksel anlamda değil sadece, genel bir durum olarak) olması bir tek benim mi gözüme batıyor, çok da rahatsız edici değil ama bilmiyorum, belki de son dönemde çok fazla izleyici olan beynimin oyunlarıdır bunlar.
  4. hep üslubunu merak etmiş olduğum ülkeler arası görüşmeler, meclis toplantıları v.b. siyaseti belirleyen ortamları iyi betimliyor bu dizi. işin içinden gelen biri tarafından yazılması da cabası. günümüz siyasetini bir dereceye kadar anlaşılır kılıyor.

    !---- spoiler ----!
    parlak stratejilerle ve siyasetin kirli iç yüzüyle dolu 2 sezondan sonra 3. sezon boyunca karı koca kavgası izleten netflix 4. sezona da eş kavgasıyla başladı. neyse ki pragmatik yaklaşım ilk birkaç bölümden sonra hayata döndü ve tekrar izlenir kılıyor diziyi. güncelle de ilişki kurup bir trump eleştirisi de sunabilir diye umuyorum sezonun sonuna doğru.
    !---- spoiler ----!
  5. 4. sezonun yayınlandığından geç haberim oldu, bu sefer 2 günde bitirmeyeceğim dedim kendi kendime, sonuç; 3 gün dayanabildim anca :( ek olarak kendisi için 2016 seçimlerine yönelik hazırlanmış şöyle bir site var; https://www.fu2016.com/

    !---- spoiler ----!

    democracy is so overrated.

    !---- spoiler ----!
  6. !---- spoiler ----!

    4.sezon finaliyle rte ve eşi ee ye selam çakmıştır underwoodlar.ayrıca koca sezon başkanlık yarışı başlamadan bitti ve hiç hissetirmedi. özellikle son 7 bölüm de olaylar ardı ardına gelince seçim filan biraz arka planda bile kaldı bence.

    !---- spoiler ----!
    vagus
  7. netflix 5. sezonun tamamını yayınlamış tabi ki bazı sitelere de düşmüştür.
  8. kevin spacey'nin oynadığı ve siyasetin kirli yüzünü gözler önüne seren başarılı bir dizi.
  9. her ne kadar kendi kendime uzatarak izlemeye söz versem de 3. sezonu da ilk ikisi gibi bir çırpıda biten, kevin spacey ve robin wright'ın muazzam oyunculuklarıyla şov yaptığı muhteşem dizi.
    thun