• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.94)
house of cards
bbc'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanacak olan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. kevin spacey ve david fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin bbc versiyonu da michael dobbs'un kitabından uyarlanmış.
house of cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan francis underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alacak.


  1. efsane olma yolunda hızla ilerleyen, parlamento, senato ve beyaz saray üçgenindeki kirli oyunları konu alan kevin spacey tarafından canlandırılan frank underwood karakterinin aslında bazı gerçek politikacaların karakterine çok yakın olduğu bir gazeteci tarafından öne sürülen (kaynağı bulabilirsem ekleyeceğim) bir netflix dizisidir. geçtiğimiz günlerde 4. sezonu çıkmıştır ve kaldığı yerden yardırmaya devam etmektedir.
  2. her zamanki gibi yeni sezon çıkalı günler geçmesine rağmen ilk bölümünün türkçe altyazısının dahi henüz çıkamadığı, çevirmenlerce büyük ihtimalle dilinin ağır olması nedeniyle sahipsiz bırakılan güzide dizi.
  3. izlerken sıkılıp yarıda bırakmıştım bir daha da başlayamadım ama aklımın hep bir köşesinde duruyor.çok da merak etmeme rağmen başlamak da hiç içimden gelmiyor. reis e selam.
  4. 3. sezonundayım şu anda, kevin spacey ile robin wright... mükemmel oynuyorlar yahu. politik olayların içindeyiz resmen (francis'in bizimle konşmaları ile hele...). öneriyorum, izleyin.
  5. tüm pazar günümü ayırıp 4. sezonunu bitirdiğim dizi. seçimi bir sonraki sezona bırakmasalardı iyi olurdu, bir yıl beklemek zor olacak.
    veo
  6. ülkemizde çekilmiş olsaydı, netflix'e kayyum atanmasına neden olacak olan dizidir.
  7. Netflix'in, Big Data Analytics adı verilen yöntemle kullanıcı tercihlerini inceleyerek, bünyesine kattığı dizi. Netflix, House of Cards'ın Amerika'daki yayın haklarının peşine düştüğünde, veri analizleri ışığında şu bilgilere sahipti:
    1-Pek çok kullanıcı (bkz: David Fincher) 'ın yönettiği (bkz: The Social Network) 'u izlemişti,
    2-House of Cards'ın İngiliz versiyonu kullanıcılar tarafından beğenilmişti,
    3-House of Cards'ın İngiliz versiyonunu beğenen kullanıcılar, (bkz: Kevin Spacey) 'in oynadığı ve David Fincher tarafından yönetilen filmleri de beğenmişlerdi.
  8. sırf robin wright için bile izlenebilecek dizi. bu aralar bu menvalde bir dizi daha keşfettim; billions.
    nihal
  9. bayılarak izliyorum ancak kevin spacey'nin karakterin benim gözümde olması gerekenden bir nebze daha yaşlı ve bundan mütevellit hantal (fiziksel anlamda değil sadece, genel bir durum olarak) olması bir tek benim mi gözüme batıyor, çok da rahatsız edici değil ama bilmiyorum, belki de son dönemde çok fazla izleyici olan beynimin oyunlarıdır bunlar.