1. zamanında iyiydi. bakmayın şimdi giydirenlere. enerjisi doğru yönlendirilemedi. ilk nesil üyelerinin çoğu ekşisözlükten gelmeydi zaten. gündüz ekşiye entry girer akşam incide girdikleri entrylerle dalga geçerlerdi.
  2. ilk 2 yılında çok sağlam insanlarla tanıştığım, zirvelerine gittiğim ancak bir yerden sonra yazar kalitesinin düşmesiyle elimi ayağımı çektiğim sözlüktür. bunun yanında zamanında hatun yazar sayısı da tahmin edilenin kat kat üstündeydi. şimdi nasıldır bilemem ama katıldığım bir inci zirvesinde %70 erkek - %30 hatun gibi bir oran vardı.
  3. ergenlik dönemimden bu yana büyük değişim geçiren sözlüğümsü. yeni nesil gerçekten öyle böyle kötü değil. bunu eskiyi yüceltme anlamıyla söylemiyorum. girilen entry'lere bakarsanız cinsiyetçilik inanılmaz boyutta. diğer bir yandan hırsla, kıskançlıkla, umutsuzlukla dolan gençler anonimlikten gelen özgüvenle (belki de aileden) sürekli diğerlerini aşağılama, kötü hissettirme yöneliminde. ''sen git intihar et'' cümlesini kaç kere gördüm hatırlamıyorum bile (aynısı donanımhaberde de görülebilir). bu ülkede çocuk büyütmek isteyenler iki kere düşünmeli. çocuğunuz ya bunlardan biri olacak ya da bunların arasında ezilip mutsuz olacak.
    bb
  4. sözlük değildir. daha önce açılmış bir başlığa entry girerseniz sol framede gözükmez. derdinizi anlatmak için yeni başlık acmalisiniz. kümülatif bir sistem benimsemişler. böyle olunca da ilerleme olmuyor tabi.
  5. kardeşim bugün ne yaptın (küfür). (küfür) özlendin (küfür) baya ya... (küfür) görüşemiyoruz ki (küfür) hiç...

    şeklinde diyalogların görülebileceği,eskiden türkiyenin önde gelen sitelerinden , şu anda ise gözümde bir hiç olan sözlüktür.
  6. çoluk çocuk yuvası internet sitesimsi.
  7. hayatımda bir kez girmişliğim var. erkek olduğum halde midem bulandı oradaki küfürlerden ve bir kez daha girmedim, herhangi bir uzantılarını da takip ediyor değilim.
  8. canlı yayınlanan tv-radyo programlarına ziyarette bulunup, programlardakilere -inci- dedirtmeleri ve yarattıkları caps kültürü açısından tarihe geçmiş sözlüktür.ancak her güzel şey gibi inci sözlük de zamanla deforme olmuş, ergen (kendi deyimleriyle liseli) kültürü -daha doğrusu kültürsüzlüğü- sözlükte egemen güç olmuş ve bugünlerde gerileme dönemine girmişlerdir. tarihte bir çok kere tekerrür ettiği üzere gerileme dönemi başladıktan sonraki evre çöküş ve dağılma dönemidir. tabi bu gerileme dönemine girilmesinde yola düzen karşıtı tavırlarıyla çıkıp, bir gözaltı olayından sonra bir anda düzen adamı olan kurucuları serkan inci'nin de payı yadsınamaz. gözaltında devlet baba sanırım "hadi çocuğum bu kadar oynadığınız yeter. ezan okunacak bak" minvalinde kulağına bir şeyler fısıldamış olabilir.
  9. annem babama nasıl verdi diye bir şizofrenik hikaye vardı gerçekten sosyal ortamda okuduğum en güzel hikayelerin başında geliyor.