1. kendinizi güçlü hissetmeye muhtaç kaldığınız zamanlarda hızla bir şeyler öğrenmeye başlayın. işinize yarayabilecek ya da ufkunuzu biraz olsun genişletebilecek bir bilgi tanesi sizi iyi hissettirebilir. çünkü bilgi özgüvenin eş anlamlısıdır (bkz: ted)
  2. mesafe ile samimiyet arasindaki ince çizgi her zaman ayirt edilmeli, korunmalı. mesafeler güzeldir.
  3. 1. ketum olun, bu sizin çevrenizi iyi analiz etmenize yardımcı olur. 2. sorulan sorudan daha fazlasına cevap vermeyin. 3. uzmanı olmadığınız bir iş için size danışılıyorsa bilin ki suçlanacak kişi aranıyordur, uzak durun..
  4. yeni tanımaya başladığın bir insanda seni rahatsız eden minik bir davranış varsa, sakın onun üstünü örtme. çünkü gün gelecek üstünü örttüğün o davranışın muhatabı bizzat sen olacaksın.
  5. aile en önemli gerçektir
  6. !---- spoiler ----!

    kimse size karşı değil
    herkes kendinden yana

    !---- spoiler ----!
  7. hey gidi hey.
    zamanında bir geometri hocam vardı. adı ahmetti. sonrasında gitti doğalgazcı oldu. maddi çıkarlardan dolayı. iyi ve nahif adamdı. birgün bir laf etti. hiç unutmam diyemeyeceğim zaman zaman unuturum. ama doğru zaman geldiğinde hep o lafını hatırlarım. sanki dünyanın tek doğrusu ve tek gerçeğiymiş gibi gelir.
    e adam geometrici. zamanında şöyle demişti;

    iki doğru paralel giderse sonsuza kadar birlikte bir yol izleyebilirler, ne zaman olur da bu iki doğru yakınlaşmaya çalışırsa o zaman birbirini kesip uzaklaşırlar. insanoğlu da bu misal.


    maalesef bu kadar basit ve bu kadar zor.

    not: size kainatın sırrını verdim. beni artı yağmuruna tutup, favorilere boğun. aynı zamanda da zülfiyare düşürün.

    edit: doremi adlı yazar arkadaşımız sağ olsun uyardı. naif değil de nahifmiş bugün de bir cahil noktamızı aydınlattık
  8. takılan maskeler mutlaka bir gün çıkarılır. gerçek yüz er ya da geç ortaya çıkar. üzülmemek için hazırlıklı olmak lazım.
  9. karşındakinin insan olduğunu, onun da sınırları olduğunu bilmek.
    bu arkadaş olsun sevgili olsun eş olsun aile olsun hayatımızdaki altın kural olmalı.
  10. gerektiğinde bencil olmasını bilin.
    gün gelir verecek daha başka hiçbir şeyiniz kalmayana kadar tükenmiş halde bulursunuz kendinizi. kötü kalpli olun, kırın, yıkın demiyorum. elbette nazik olun. ama hiçbir şeyin sizden önemli olmadığını da sık sık hatırlatın kendinize.