1. aile en önemli gerçektir
  2. birine salak dersen cevabı sensin o oluyor. gülümsersen o da gülümseyerek karşılık veriyor. çok garip.
    porte
  3. insanlara güvenmemeyi öğrenmekle sonuçlanır
  4. insanların değişmeyeceğini öğrenmek.
    kavga ettikten sonra sizi rahatsız eden şeyin karşınızdaki insanın sürekli davranışı ise, her seferinde "belki değişir" diye affetmenin faydasız olduğunu öğrenmek.
    hayatta yoluna bakmanın ilk koşulu bu bana kalırsa.
  5. insanın hayatı algılayışını derinden etkileyen tecrübelerdir. şefkat ve empatinin iki sihirli tavır olduğu kavranılır. bu sayede her insanın kendince bir mücadele içerisinde olduğu ve peşin hükümlü olmanın kimseye bir fayda sağlamadığı anlaşılır. tanışılan sohbet edilen gözlemlenen her insan, bireyin gelişiminde bir tuğladır.
  6. en mutsuz ve muhtaç durumdayken herkes gittiğinde yine sizinle kalan sizsiniz
    kendiniz sevin
    bart
  7. her ilişki kendimizi tanımamıza yardımcı bir tecrübedir. komplekslerimizi, sosyo- kültürel sınırlarımızı ve hoşgörü limitlerimizi öğreniriz.
  8. eger bir kimsenin işine eskiden oldugu kadar yaramazsanız size değiştirinizi söyleyecektir. ekseri acımasız olun. yoksa sizi istismar ederler. sizi eleştirenleri takmayin. eleştirmek sadece sizi izleyenlerin yapabileceği bir lükstür. onlar izlesin. siz yaşayın. birini asla hata yaptığında bu hatayi gormezden gelecek kadar sevme ve seni mutsuz eden şeylerin gitmesine izin ver. bu mutluluğun en kısa yoludur. çok mutsuz sonlar çok mutlu başlangıçların habercisidir. çok sevdiğim bir çin atasözü var; yarin daima daha iyi bir gün olacak. hmm.. başka ne var? çok kalabalıkken giderek yalnızlaşıyorsan bu illaki bişeylerin yanlış olduğunu göstermez. bir de yaşam felsefesi sana; dünya paradan ibaret olmasaydı kahraman sayılacağın bir hayat yaşa.. demek konu kadına geldi. o zaman önünde eğil.. kadının değil felsefenin..

    sebeb-i edit: yazim.
  9. aptallarin, kötülerden daha zararli olduklari. hem, aptallarin kötülere göre sayica daha fazla olmalari, hemde kötülüge karsi en azindan protesto etmek yada siddet ile karsilik vermek mümkünken, aptalliga karsi insanin savunmasiz kalmasi.
  10. herkesin ayrı bir hikayesi vardır. herkes hayatının farklı dönemlerinde aynı tecrübeleri yaşar ya da yaşamaz. mesela bir adam ilk kez 50 yaşında arkadaşı tarafından satılabilir ya da bir kadın ilk kez 60 yaşına geldiğinde tek başına bir evde yaşayabilir. hayat dediğimiz şey tüm tecrübelerin bütünüdür. aslında yapılan hataların bir birleşimidir. genelde hata yapmadığımız şeyleri tecrübe olarak değil de mutluluk olarak nitelendiririz. en iyisi insanın her yerde, her koşulda kendisi gibi olmasıdır. insan kendini tanıdıktan sonra başka insanlarla olan ilişkilerini daha iyi analiz edecek ve tüm egolarını bastırarak geri kalan kısmını tanımaya devam edecektir . bence her insanın kendine olan bir yolculuğu vardır ve bu yolculukta karşılaşılan kişiler hayatımızdaki tecrübeleri oluşturur. ne olursa olsun insanın bildiği ve istediği hayatı yaşaması başlı başına bir tecrübedir...sadece siz olun ve kendinizi bilin. sizin sözleriniz, sizin güvensizlikleriniz, sizin aşklarınız sizindir ve başkasının başkasına duymadığı güvenle bir değere sahip olamaz.
    dreng