1. akepenin sevdiği sözdür
  2. ' kendisini siper etmiş' deseydi daha şık olurdu.
  3. "kendisini siper etmiş" anlamında kullandığı bariz olan ifade. ancak ne olursa olsun karşı tarafa çok büyük koz verdi. bu yönden oldukça amatörce ve yersiz olmuş.

    ayrıca yukarıdaki anlamda değil de "altına yatmış" anlamında değerlendirenler ve o haliyle oh iyi ki söylemiş, bizim burda göte göt denir gibisinden saçmalayanlar var ki onlara diyecek laf yok.
  4. akpli de olsa bir kadına söylenmiştir. ayrıca :

    tayyip'i yıllarca terbiyesiz siyaset yapmakla eleştiren muhalefetin, bunu kılıçdaroğlu yapınca desteklemesi...
  5. öncelikle "önüne yatmak" diye bir deyim yok. "altına yatmak" deyimi ile arasında şöyle böyle farklar var diye boşuna açıklama yapmayın. "altına yatmak" cinsel ilişkide pasif olmak demek. mecazi olarak ise güçlü olanın egemenliğine boyun eğmek demek. cinsiyetçi bir deyimdir.

    "önüne yatmak" ifadesini eski bir bakan, zarrab'a ne kadar güvendiğini ifade etmek için kullanmıştı. ama ifade "altına yatmak" deyimine benzediği için bir çok kesim tarafından cinsiyetçi bir şekilde kullanıldı.

    kılıçdaroğlu demiş ki; "aile bakanı birilerinin önüne yatıyor"

    böyle bir deyim olmaması bir yana, ifadenin önceki kullanımı da bu şekilde değil. apaçık cinsiyetçi ve saygısızca bir söz. boşuna savunmayın.

    ayrıca konunun çok fazla konuşulup asıl önemli olan çocuk istismarının önüne de geçmemesi gerekiyor. bu sözleri savunmak için harcayacağınız zamanı, asıl önemli konu hakkında konuşarak harcayabilirsiniz.
    ulgan
  6. g*te g*t demiştir, demeseymiş daha iyiymiş. uslüp bık bık edip ilk fırsatta bu ögebi kullanmak pek akıllıca değil.
    reax
  7. ülkemizde tekrardan, birisini korurken başkasına saygısızlık etme durumunu görüyoruz. bu sefer çocukları korumak isterken bir kadına saygısızlık yapılmıştır. her ne kadar o kadının açıklamasını beğenmesem, sinirlerimi allak bullak etse de bu yapılan eleştirinin farklı sözcüklerle gerçekleşmesini dilerdim. ancak burası türkiye, siyasetin ve siyasetçilerin seviyesi malum.
  8. böylesine bir kültür ağında koskoca ana muhalefet parti başkanının bu edepsizliğini destekleyenleri anlamakta oldukça güçlük çekiyorum.

    aynı davranışı rakip lider yapsa demediklerini bırakmayacak insanların bu şekilde davranması karaktersizlikten,ikiyüzlülükten başka birşey değildir.

    keşke sizler iki lafı bir araya getiremeyen,getirdiğinde saçmalayan şu başkan zat-ı kollamayıp,eleştirseniz ülkede belki birşeyler değişir.
  9. sadece, bir kadın için söylenmemesi gereken laftır.
    eleştir, ama bir kadın için, tüm ülke önünde cinsel içerikli bir mecaz kullanma.
    yalan
  10. belli bir kesimin oyları ile seçilmiş bir parti başkanının bu tip kelimeler kullanması resmen acizliktir. önüne yatmak, altına yatmak falan filan bunlar ne kadar mide bulandırıcı söylemlerdir arkadaş. seviyesizliğini eleştirdiğin kesimin seviyesine inmek işte bir kelime ile ne kadar da kolay. koskoca kitlelere hitap eden bu insanların kelime dağarcıklarında ne kadar da az kelime bulunuyor.
    bana kalırsa kendisine bu sözlerinden dolayı dava açılırsa kesinlikle kaybedecektir, şahsi fikrime göre bu lafları ile oy bile kaybetmiştir diye düşünüyorum.
    karşındaki isterse terbiyesizin önde gideni olsun, sen yine de onun seviyesine inmemelisin. her şeyi geçtim, bunu söylediğin insan bir kadın.
    ayıp ulan, ayıp. sonra hak hukuktan, ahlaktan bahsedersiniz. bunun gibiler yüzünden zorla akp li olacağım, az kaldı.
    ayrıca başlık altında bu sözlere alkış tutanların 18 -20 yaşında arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. aklı başında hiçbir muhalif bu sözlerin doğruluğunu ya da söylenmiş olmasını kabullenemez.

    edit: dava açılmış nihayetinde.