1. şöyle de bir instagram sayfası var, facebooku daha tam çözememişler heralde sayfa açacaklarına kişi olarak açmışlar ^:swh^
  2. her yıl birkaç kez kitap almak için gitmek zorunda olduğum, istanbul ilçesi. ne kalabalığını ne trafiğini ne de mekanlarını sevmem.
  3. yıllar sonra geldim, mekanlardaki yaş ortalaması mı düşmüş yoksa ben mi yaşlandım anlayamadım. liseli talebeler olmasa mekanlar kapanır. sevdiğim bir italyan restoranında bir şeyler atıştırıp bir şeyler içeyim dedim, daha nezihtir diye düşünerek. orada da yaş ortalaması oldukça düşüktü. antinatalist politikalar için çok geç kalmış bu ülke sanırım.
  4. marjinalliğin sokaklara taştığı, bir beşiktaş olmasa da çoğu aydın gencin hayalini kurduğu bir düzene sahip bir istanbul ilçesi.
    gizeh
  5. kediköy
  6. ateş istedi. ateş verdim. sigara istedim, yok dedi. eyvallah dedim, cakmaģımı bekledim. çakmağı geri verdi, dur dedi. arkasını döndü, eliyle bir tane muma uzandı. al dedi. baktım, tebessüm ettim. çakmak ile mumu yaktık. teşekkür ettim. yoluma devam ettim.
    burası kadıköy.
  7. doğup büyüdüğüm ve öleceğim ilçe... neden buraya bu kadar bağlı olduğumu anlatsam kadıköylü olmayanlar anlayamayacak, kadıköylüler ise zaten neyden bahsettiğimi çok iyi biliyor olacak. o yüzden uzatasım yok. burası bir ayrıcalık değil, kadıköylüyüm diye herhangi bir yerimize kuş konmuyor ama güzel ulan burası...
  8. her sokağında farklı bir anı barındıran güzel ilçe.

    boğa heykelini görünce kadıköy'e geldiğinizi anlarsınız. bahariye'nin hareketli ve hızlı akan sokakları, ara sokaklarda bulunan nadide kafeleri ve sokak müzisyenleri karşılar sizleri. bahariyeden yukarı doğru çıkarsanız moda da güzel bir çay içme fırsatı yakalaya bilirsiniz.
    rex sinamasında bir film izleyip kadife sokakta arkadaşlarla sohbet ederek keyifle biranızı yudumlarsınız.
    eğer 20'li yaşlarda ve dağıtmak istiyorsanız leş gibi ama bir o kadar eğlenceli olan eskici de buluşup bağıra bağıra 90'lar pop müziği ile kendinizi piste atarsınız.
    mutsuzsanız rıhtıma inin derim. kendinizi haydarpaşa garına karşı bir bankta bırakıp kafanızın deniz ve martı ile birlikte uzaklara gitmesini düşünün.
    hiçbir işiniz yoksa kendinizi sokaklara bırakın. kalabalık hızla üstünüze gelirken bu kadar insan arasında yalnız olmak üstüne düşünün.
    barlar sokağından çıkarken biraz sarhoşsanız sokaklarında bağıra bağıra gülün. sonra bir arkadaşının omuzunda ağlayın, ağlayın...
    akmara uğrayın. kitaplar arasında kaybedin kendinizi. klise çanları ve ezanın birlikte karışmasını dinleyin. antikacıları gezin.
    ve son olarak bundan da sıkılırsanız atlayın hemen vapura kabataş veya karaköy'ün keyfini çıkarın.
  9. gordugum en buyuk starbucks'in oldugu yer. rihtimin karsisinda bir yerdeydi. 4 katliydi yanlis hatirlamiyosam. agzim acik kaldi. isin ilginc yani mekan doluydu tamamen bir de. insan gercekten hayret ediyor.
  10. taksim'den daha karışık ama daha sevimli bulduğum yer. yirim.