1. sadece sevgili bazında değil bu. arkadaşlarımı sevgilimden daha fazla kıskanırım. benim olan bi şeyi paylaşmayı peks ewmiorum anlıyor musunuz?
  2. belli bir doza kadar anca sevgilim olursa tahammül ederim ama bir yerden sonra hakikaten bayıyor. çünkü bu hayatta eş kıskanç dost kıskanç arkadaş kıskanç sevgili kıskanç.. herkese ayrı ayrı hesap verme derdi.. ben şu ana kadar hiçbir sevgilimi kıskanarak bunaltmadım mesela hep dozajında ve hiçbir şeyini kısıtlamadan.. olsa olsa sevgimle boğmuşumdur eheeh, sevgiyi gerzek bir şekilde kıskançlık seviyesi ile eşgüdümlü tutan eziklere de buradan selam olsun. özgürlük zırvalarınız beni hiç kıskanmıyoo sevmiyo muu acaba dediğiniz yerde kahkaha atılası oluyor. resmen özgüven eksikliği.
  3. sevmek ya da aşırı sevmekle ilgili mi bilmiyorum... en azından, temelinde sevgi olabilir ama benim asıl gördüğüm, kendini o şeye endekslemenin acı sonucudur kıskançlık.
    endekslemek ise boşluğa dayalıdır. boşluk, herkesin içinde olabilir. ne ile olduğu ile ilgilidir.

    boşluğu büyük insan "boş insandır" demek ne kadar yanlış ise, sevgisine içinde boş yer bulamayan da iyi kalplidir demek o kadar yanlıştır.

    ama ille de kendinizi bir şeye endeksleyecekseniz, kendinize endeksleyin. bu bencillik gibi görülse de, aslında doğal olandır. huzur verendir.
  4. kıskancımdır hem de hatta bence bile çok. hiç saklamam hemen daha ilk tanışma sohbetinde söylerim.

    hayatıma girenler yabancı, yerli buna uyum gösterdiler hep. ya uymayacağım, seni yıpratacağım ya da ayrılmamız gerek, hem seninle birlikte olup hem de diğer türlüsü anlamsız, saçma benzeri laflar ettiler.

    yıpranmam ben üzülme sen, pasaportunu eline veriveririm deyip geçerim ben ama onlar düşünceli, hassas insanlardır.

    kıskanç değilim diyen kadınlar benden beter kıskançlar. ben utangaç, çekingen, mahçup, hassas, duygusal, içe dönük, kendisiyle hatta aşırı ölçüde sadece kendisiyle ilgili bir adamım. beni bile kıskananın, bana kıskançlık krizlerini yansıtanların normal olmadığını düşünüyorum.

    her neyse kıskançlık nedenli o güce sahip kadınlarca aylarca her allah'ın günü yüzlerce defa canımla, malımla, ailemle bile tehdit edildiğim oldu.