1. aşırısının güzel bir şey olmadığı hakkında pek çoğumuz aynı düşünüyoruz ama bence kıskançlık duyguların en yücesidir. seven, değer veren, önemseyen insan kıskanır. bu duygunun altında yatan temel nedenin paylaşamamak olduğunu düşünürsek aşırı sahiplenmekten başka bir şey değildir diyebiliriz. kıskanan insan kaybetmekten korkar. sadece insanları kıskanmayız eşyalarımızı da kıskanırız onları da kaybetmekten korkarız.
  2. kıskandığım tek şey hem çok sosyal hem çok başarılı hem de uykusunu alabilen insanlar insanlar onun dışında gayet iyiyim.
  3. ilişkilerdeki kıskançlık tam bir tabu. erkek kadını kıskansa fazla maço olur, kadını sıkmakla suçlanır. kıskanmasa beni sevmiyor musun deriz. erkeği kıskanmak zaten allahın emri gibi.
    valla çok karışık bir konu ama laf eden herkesin kabul etmesi gereken şey kıskanılmak hoşa gidiyor. neden çünkü değerliymiş hissi veriyor öyle denmiş, gösterilmiş, böyle de gidiyor.
  4. sahip olanı otomatikman kötü insan yapan duygu.
    bb
  5. ayarını bir türlü anlamadığım duygu silsilesi. arkadaşların söylemesiyle ben kendimi kıskanç sanırdım ama olay çok farklıymış.

    efendim şöyle ki eski sevgilimden bir tanesi en yakın arkadaşıyla konuşmamı bile kıskanıyordu.

    kısa sürede tanışıp "çıkmaya" başladığım başka biriyle de- inanın çok ciddiyim - bir muhabbet esnasında, kendisini kimse görmesin diye bir odaya kapatıp kitleme derecesinde kıskanmadığım için aramız bozulmuştu.

    ama lafa gelince özgürlük medeniyet güven cart curt.
  6. dozu belirlenemediğinde büyük sorunlara yol açar lakin dikkat etmek lazım "kravatlık" da yapmayın bakın kıskanç değilim diye.
  7. boku çıkarılınca aşırı yıpratan his, vücutta yaralar çıkartır valla, çevrenizdeki darlanan ve kıskançlık mağduru kişileri acilen cildiyeye götürün, kurdeşen bile döküyor olabilirler.
  8. egonun zevk ve ihtirasına tutsak düşmüş benliğin tutumu. müthiş bir güvensizlik, aslında özgüvensizlik ile gelen tutuşturan korku. sahiplenme aşkı. benim olsun hırsı. oysa ne benim ki diye bir an bile sormadan kendine. beğeniyi, tutkuyu, hırsı sevgi belleyip, bunları yöneltileni elde tutma gayesi. iyisi kötüsü, masumu çirkini olmayan; her yönüyle insanlık tarihinin en olumsuz, en lekeli hissiyatı. yok edilmesi gereken.
  9. hased etme. insanın fıtratında var, diyeceğim de, haşmetlimeap gibi olacak ama olsun ve dedim de. insan yaratılışı itibariyle hased etmeye yatkın bir ruhaniyete sahiptir. mesele neye ve nasıl, en önemlisi de ne kadar hased ettiğidir. güzelliğe, içtenliğe, zerafete, hayra, berekete, letafete pek tabii hased etmesi güzel bir hal ve bu bir duyarlılık olur. yolunda giden hayata, vefasız ve cefasız durumlara da hased eder, eksiği ne işe artık ona örtülü bir haz duyar. ne kadar hususu ise en önemli ve dikkati gerektiren bir miktar. zira insan içinde hased bir tutam olduğu zaman güzellik, insanın kendisi onun içinde minnacık olduğu zaman ise rezilliktir.

    tanrı, içinde bir tutam ihtiva edenine sabır ve tatlı bir iştiyak versin. bunun içinde kendi minnacık olan kişilerin de kine evrilmiş bu hasedlerini boşa çıkarsın.

    hades hasud olanları selamlasın.
  10. belki de en kötü huyum bilmiyorum. farkındayım kıskancım olması gerekenden daha fazla belki de ama gerçekten elimde değil bu. olan birşeyi geçtim olma olasılığı olan bir durumda bile kıskanıyorum bazen keşke bir çözümü olsa kıskanmamanın.
    umarım birisiyle aramı bozmadan üstesidnen gelirim bunun.
    wtf