1. mahremiyetinizi korumaya yarayan, bilimum gereksiz reklamları engelleyen ve çeşitli işlere yarayan eklentilerdir. genellikle eklentilerden bahsedilince akla firefox ve chrome gelir.

    şahsen kullandıklarım;

    (bkz: ghostery) sitelerin sizi izlemesini engelliyor.

    (bkz: adguard) özellikle bunu kullanmamın sebebi diğerler adblock'lardan kaçan reklamları eklentinin içinde barındırdığı özellik ile seçip engelleyebiliyorsunuz ve bir daha karşınıza çıkmıyor.

    (bkz: privacy badger) ghostery'e yakın bir özelliği bulunan eklenti.

    (bkz: https everywhere) olmazsa olmazlardan, internette dolanırken bağlantınızın şifrelenmesini sağlıyor, biri size packet capture yapsa bile aldığı veri şifrelenmiş oluyor.

    (bkz: magic actions for youtube) youtube'u daha faydalı kullanma eklentisi.

    (bkz: one tab) 250 tane sekme açınca sekmeler daha fazla ram'den yemesin diye yapılmış bir eklenti. tek tıkla hepsini bir sekmeye indiriyor ve seçtiğinizi açabiliyorsunuz sonra.

    (bkz: script safe) script çalışmasını engelliyor. şu anda kullanmıyorum.

    (bkz: safe as pdf) istediğiniz bir sayfayı pdf olarak indirmenize olanak veriyor.

    ayrıca chrome to kindle gibi eklentiler olacaktı, bir ara kullanmıştm ama kindle'ımın ekranı gittiğinden beri kullanmıyorum.

    şimdilik bunlar, eminim daha bir çok faydalı eklenti vardır.
    pan
  2. privacy badger
    girdiğiniz sitelerde arkaplanda sizi takip etmeye çalışan eklentilerin çalışmasını engeller. daha hızlı ve hakkınızda veri toplanmadan dolaşmanızı sağlar
  3. pushbullet
    Telefondan bilgisayara, bilgisayardan telefona anlık olarak yazı, link, resim gönderebilmenizi sağlayan harika eklenti. İsterseniz telefon bildirimlerini bilgisayarda da gösteriyor. Sessizdeki ya da arka odadaki telefonumun çaldığını buradan öğrendiğim çok oldu. Ama işin asıl kullanışlı kısmı uzun bir yazıya bir anda telefonda ihtiyaç duyunca ortaya çıkıyor.
  4. download helper çok hoş bir eklenti, sekmelerinizden birinde video oynatıldığında açık oluyor ve bu videoyu size pek çok farklı format ve çözünürlükte indirme imkanı veriyor.
  5. zenmate ve adblock gayet kullanışlı.

    zenmate yasaklı sitelere girmenizi sağlıyor. adblock ise abidik gubidik çıkan herhangi bir reklamı hemen kapatıyor. izin vermiyor açılmasına .biraz fazla ram yiyor, bazen kasabiliyor bilgisayarınız ama her türlüsü kullanışlıdır.
  6. hideman encrypted proxy.
  7. sendtokindle internette dolaşırken beğendiğiniz metinleri anında kindle cihazınıza e-mail üzerinden aktarmanızı sağlıyor.

    instant translate ise internette okuduğunuz yabancı metinlerde anında çeviri fırsatı sunuyor. kelimeyi başka bir websitesinde sözlüğe yazmadan, çift tıklama veya klavyedeki ayarlayabileceğiniz tuş yardımı çeviri yapmak mümkün.