1. en güzelini çıkış yeri olan hatay'da değil adana'da yediğim tatlı. 'hasan masat' adlı mekanda gayet güzel yapıyorlar. bol fıstıklı ve üzeri kaymaklı aynı zamanda şiresi kıvamında olacak ayrıca az pişmiş olmayacak bıçakla kestiğinde çatala dağılmadan gelecek. deli gibi canım çekiyor ne zamandır ama tek başıma gitmeye üşeniyorum
  2. tartışmasız en iyi tatlıdır.
    bakın en iyi şerbetli tatlıdır, sıcak tatlıdır değil.
    en iyi tatlıdır.
  3. tartışmasız en iyi tatlı demek, antep baklavasına, diyarbakır burma kadayıf'a haksızlık olur. 3 şahsına münhasır lezzetten biri. ancak şöyle bir deneyimim oldu antep'te bir mekandayım hem baklava hem künefe istedim. karışık hepsinden tadarak 7 ölümcül günahtan birine imza attım. künefe'nin lezzetinden sonra baklavalar yanında yavan kaldı diyebilirim.
  4. bu tatlimizin anavatanı hatay'dır. künefeyi diğer illere yedirmeyiz. ayrıca en güzel künefe, hatay/ antakya'da bulunan kapalı çarşı girişinde köz üzerinde, bilinen en eski künefeci dükkanında yapılır ve de yenir. aksini iddia edenin alnını karışlarım. künefe hatay' ın onurudur, namusudur.
  5. hiç yemedim desem kaçınızın zülfiyarenize dokunurum...
  6. günlerdir değil aylardır aklımdaydı, bugün büyük gün olacaktı ve işinin hakkını veren antakya il sınırı isimli restoran'a yolum düşecekti. hazırlıklarımı yaptım, çapraz çantama ünlü pisikatrist irvin d yalom'un neitzcshe ağladığında mı alayım, yoksa rus klasiklerinden gogol ile mi yoluma devam edeyim emin olamıyordum. amacım antakya mezeleri babagannuş, muhammara, humus ve topic denemekti, halep lahmacunu ile damakları şenlendirip, tepsi kebabı ile tokluğumu perçinleyecektim. bir elimde çatalım diğer elim kitabımdaydı. kavanozdipli kemik gözlüğümü taktım. garsonun şaşırması normaldi, abi mi desin bilader mi desin kestiremedi. yemeğini ye sonra okursun diyecekti diyemedi. bana yayık ayran getir dedim biraz da boğma rakı. psikiyatristlerin boş konuştuğunu bildiğim için irvin'den vazgeçtim. favori yazarım gogol'u çıkardım. palto'dan bir pasaj okuyacaktım. gözümün önüne genco erkal'ın o müstesna duruşu geldi. bir delinin hatıra defteri'ni behzat'ı oynayan mübdezelden ben daha iyiyim dediği seyirciyi gözüyle okşayan duruş. o duruş ile ilk pasajı bitirdiğimde benim de tepsi kebabım bitmişti. ve beklediğim an gelerek ayağa kalktım ve asker gibi dikkat çektim. esas duruşa geçtim, o an bütün restoran'ın kafalarını çevirip bana baktığını gördüm. kalbim hafiften gümlemeye başladı. eşime evlenme teklif ederken bile bu kadar hızlı çarpmıyordu. kızlar size bir sır vereyim, sms, mesaj, twitter üzerinden yürüyenlere yol verin, gerçek sevenler mutlaka kapı önünde bekler, durakta dikilir, kalpleri çarpar. benim çarpıntı boş değildi künefeye olan duygu selinin yüksek voltajıydı. bağıra bağıra bir künefe alabilir miyim dedim. bir kaç tane sataşan hırbo çıktı. sessiz olur musun kitap okuyup felsefe tartışıyoruz burda dedi. siktirip gidebilirsiniz dedim, bu bir hakaret değil öneriydi kütüphane mi lan burası dedim. bak ben de okuyom. hem dayım astsubay dedim. sonrasını anlatmayım. yumuldum künefeye, çayımı da şekersiz içtim.
  7. hala künefenin varlığına inanan insan var lan. olum antakyalilar ağız birliği yapmis sizi yiyorlar. peynirli tatlı mı olur ahahhahaha
  8. yale üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, açken ve tokken beynin aktiviteleri ölçülüp beynin açlık durumdaki tepkisi gözlemlenmiştir. katılımcılar bir cihaza bağlanarak kan glikoz seviyelerinden açlık ve tokluk durumlarına, ayrıca işlevsel mri yöntemiyle beyin aktivitelerine bakılmıştır.

    künefe yedikten iki saat sonra katılımcılara çeşitli yemek fotoğrafları gösterilmiş ve ölçümlere başlanmıştır. katılımcıların beyindeki, mantıklı düşünme ve karar verme, sebep-sonuç, planlama gibi yönetimsel becerilerinin olduğu kısımda daha fazla aktivite olduğu görülmüştür. bireyler, yüksek kalorili abur cuburları reddetmek ve duygularını kontrol etmekte daha başarılı olmuştur. ancak uzun süreli açlık sonrası glikoz değerleri düşmeye başladığında beyindeki duygularımızla ilişkili daha derin alanlar aktive oluyor. beyin komut vererek bireyi künefeye yönlendiriyor ve birey gördüğü ilk künefeye yumulmaya başlıyor.

    uzun süreli açlık gibi, yapılan şok ve düşük kalorili diyetler sonucu da besin bulamayan beyin hücreleri, açlık adını verdiğimiz içgüdümüzü harekete geçirir.
  9. amerika'da tatlı değil de bir peynir çeşidi olarak bilinen yiyecek.