• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.12)
la casa de papel
profesör ispanyol kraliyet darphanesini hedef alan büyük bir soygun için tokyo'yu ve diğer 7 suçluyu işe alır.


  1. izleyin, izlettirin, güzeldir, keyiflidir, sürükleyicidir.
  2. sayesinde ispanyolca'yı sevdiğimiz, tokyo'suna aşık olduğumuz (özellikle çatışma sahnelerindeki hallerine) çok çabuk biten hafif buruk bir tat bırakan güzel mi güzel dizidir efenim. izleyiniz izlettiriniz.
  3. bir solukta izlediğim muhteşem bir diziydi. inanılmaz bir kurgu. ispanyollara ve ispanyolcaya bir kez daha hayran oldum:)) en sevdiğim karakter ise berlinnnnn:))
  4. ovguyu hak ediyor mu bakmak icin ilk bolumunu izledim. acikcasi henuz konuya tam girmedi ama goruntu yonetmeni kendine hayran biraktirdi. geneli boyle mi bilmiyorum ama ilk bolum itibari ile kirmizi renk adeta izleyiciye gorsel haz yasatiyor. kadrajda kirmizi bir nesne yada elbise varsa nedense sadece onu goruyorum. diger renkler sanki solukastirilmista kirmizi on plana getirilmis. dizide sosyalist bir duygu var vekirmizi ile bunu sembollemisler sanirim. benzer bir kirmizi vurgusunu requiem for a dream - darren aronofsky filminde gormustuk. tv bagimlisi ablamizin kirmizi elbisesi on plana ciksin diye neredeyse filmde baska kirmizi kullanilmamisti. onun gibi bu dizide de kirmizi vurgusu var ve gayette basarili verilmis. jenerikten tut elbise secimlerinekadar bir kirmizi detayi var.

    diziye gelecek olursak ispanyol sinemasina bi sans verip gecmiste contratiempo - oriol paulo ve el cuerpo - oriol paulo izlemis ve sahane vakit gecirmistim. izledigim ilk ispanyol dizisi bu olacak ve acikcasi kalite ilk bolumde karsimizda. umarim devami gelir. boyle kaliteli yapimlari avrupa arenasinda gormek hos oluyor. dizi film sektorundeki amerikan hakimiyeti boyle kaliteli yapimlar ile asilacak. benzer senaryolarin yillardir farkli versiyonlarini izliyoruz. orijinal konular ve kaliteli yonetmenlerin oldugunu bildigim avrupa piyasasi bu tarz yapimlarla ataga kalkacak.
  5. 2. sezonu az önce bitirdim. son günlerde en çok keyif aldığım şey bu diziydi. sıkılırsam en sevdiğim bölümleri bir daha açıp izlerim. öyle bir dizi.
    parov
  6. bir netflix dizisidir.

    dizide, la casa de papel derken de "darphane" kastedilmektedir. ispanyolcadır.

    içerisinde 1 adet çakma mathilda (yani leon filmindeki natalie portman), 1 adet kıvırcık saçlı ve fütursuz bir lisesi kız ve çok sayıda hiç görmediğiniz ispanyol barındırmaktadır.

    !---- spoiler ----!

    rio denen minik ergen niye tokyo ile aşk yaşar? en sinirimi bozan ikili oldular tebrik ediyorum. arturito da kahraman olacağım diye mal mal şeyler yapmasaydı, geril geril gerildim onun yüzünden.
    nairobi sen nasıl bir karizmasın, berlin reyiz duruşuna kurban, profesör tam bir ponçik! ve tabii ki 1. sezonun sonunda "bella ciao" ile sistemi harika eleştirmişler, o kısmı çok sevdim, arz ederim. bir de denver hep gülsün mümkünse!

    !---- spoiler ----!

    ve keşke netflix stranger things gibi dizilerle goygoy yapmasaydı da sense 8 devam etseydi diyorsunuz, hatta diyorum.


    bitirme notu: berlin reyiz'in askerleriyiz!
  7. izlediğim en iyi dizilerden bir tanesi idi. şüphesiz kurgusu senaryosu bence hiç sıkmadan akıcı yönleriyle çok başarılı bir proje ortaya çıkmış.
  8. haftasonu büyükçe bir giyim mağazasında yarım saat içinde iki kez my life is going on parçası çaldı, ya diziyi izlemiyorlar ya da müşterilerinde neyi tetiklediklerinin farkında değillerdi.

    dizi fena değil, ancak tesadüflere fazlaca yaslanıyor. Dünya çapında bu kadar popüler mi bilmiyorum ancak Türkiye'de bu kadar sevilmesinin sosyolojik bir açıklaması olmalı.
    mesut
  9. birinci dünya savaşını yaşamış, iç savaşa sürüklenmiş , franco faşizminden geçmiş ispanya'nın; dali maskeleri ve kırmızı tulumları, ve devrimci marşları ile ''sıradan'' lıktan çok uzakta olan bir dizidir.
    soygun mekanı olarak, kapitalizmin kalbi ''darphane'' seçilir. polis ve adalet bakanlığının yalan, iftira ve şantajları ile kapitalizmin bankaları, likitide oyunları sebebiyle kırmızı tulumlular artık bir soyguncu değil ''direnişçi''dir.
    8 direnişçinin, hayatlarında uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler ise, bize bu direnişçiler ile sempati kurmamızı sağlıyor.
    gerçekten güzel dizi... tavsiye ederim.