1. bunu çok yakın arkadaş olmayan biri yapıyorsa bir kaç defa tekrar etmesinden sonra benden aynı muameleyi görür. işi olur falan anlayış gösteririm ama sürekli yapan var. aynı muameleyi yapınca da laf söylerler, bende koşarak uzaklaşırım o kişiden.
  2. umursamıyorum çok meşgulüm imajı vermekten başka bir durumu göstermiyor. bizlerde hala o insanlara önemli olduklarını hissettirircesine yazdıkları an geri dönüş yapıp gene takılmamaya devam ediyoruz. amaç nedir, bu sirkülasyon nasıl işler bilmiyorum ama samimiyeti zedeleyen bir tutum olduğu kesin.
  3. mesajı görüp cevap veremeyen insandır o anda. sabırlı olun.
  4. önce mesaja bakmıştır mesaj mı diye, sonra gönderene bakmıştır kim diye. kadınsa verir. cevap yani.
  5. kimisi işim vardı der, kimisi ekrana çıktı ben okumadım daha der, kimisi film izledim görmedim der, kimisi gördüm unutmuşum yazmayı der, der oğlu der. ilk başta kafaya taksam da sonradan boşverdim. hatta baktım bende yapmaya başlamışım. bilerek mi hayır ama sanırım durum bunu gerektiriyordu.
  6. bence, teknolojinin getirileri (!) ile içtenliğimizden kaybetmeye başladıklarımızı gösteren insandır. bu oran sürekli artmakta, bilmiyorum farkında mısınız? evet bazen ben de yapıyorum ama bu o anda gerçekten meşgul olduğum için oluyor ve o bazenlerin bazeni karşımdaki insana meşgul olduğumu, onunla tekrar iletişim kuracağımı yazıyorum kendisine. hoş, şu ana kadar böyle bir şey görmedim kimseden. neyse konuya dönelim, mesajlarıma cevap alamama oranım ciddi anlamda artıyor bu da son 2 gündür aklımda fazla yer eden bir konuydu. bir neden olmalı diye düşünüyorum, yoksa neden böyle yapsınlar ki?
  7. önemli bir işi, yetişmesi gereken bir otobüsü veya dersi, bakması gereken küçük kuzen veya hastası olabilir. belki de bunların hiçbiri yoktur. o an konuşmak istemiyodur. sen onla konuşmak istiyorsun diye o da senle konuşmak istemek zorunda mı? modunda değildir belki. karşısındakinin, mesaja ne kadar süreyle cevap verdiğini kafaya takacak ve bunun üstünden yorumlayacak kadar boş bir insan olduğunu düşünmüyordur ya da hayatının merkezinde insanlara anında cevap atmak, atmaya çalışmak yoktur. ufak şeylere takılmayan tatlı bir insandır.
  8. işi vardır, müsait değildir, yazılan şey önemli gelmemiştir veya yazılana cevap vermek gerekli değildir vs. vs..

    yazdığın konunun çok önemi varsa ararsın konuşursun, yazdığına göre öyle çok da aciliyeti yoktur hani.
  9. bunu ben hep yapıyorum. kendimi ağırdan satmaya çalıştığımdan değil, zaten kendimi birine niye satayım, mal mıyım ben? neyse.
    -karşı taraftan gelen çok güzel bir mesajsa o anın yüceliğini herhangi bir sözcükle bozmak istemiyorum.
    -bazen karşıdaki o kadar boş konuşuyor ki, kelimelerimi kifayetsiz bırakıyor.
    -mesaj atan kalbimi.kırmış olabilir.
    - moralim çok bozuktur, kimseyle konuşasım yoktur.
    - karşımdaki çok yüksek beklentilerle bir mesaj atmıştır ve benim verebilecek karşılığım yoktur ona bunu izah edecek cesaretimde yoktur. susarak anlaşılmayı beklemişimdir.

    ama düşününce bence bu çok kaba bir davranış. yazarken anladım ve bir daha da yapmamaya karar verdim. tek bir cümle yazacaksın. karşındaki ne söylerse söylesin o da bir insan. emek vermiş sana yazmış. içeriği ne olursa olsun, sana bir anlam yüklemiş. bu kadar mı zor o dokunmatik klavyeyi kullanmak? evet şuan kendimden utanıyorum.
  10. 1 kere olur, 2 kere olur, 5 kere olur ama 10 kere bunu yapan bi insan bundan sonra niye artik mesaj atmıyorsun diye aglamasin bi zahmet. seninle mi uğrasicam aq yaratigi?!