1. sevildiğin ve sevdiğin yerde olmak. en az birinin eksikliği müthiş bir huzursuzluk sebebi.
  2. öncelikle sağlık.

    kişinin bedensel ve zihinsel sağlığı yerinde olunca en küçük şeyden kocaman bir mutluluk çıkarabiliyor.

    bir kedi ile konuşarak, bir çiçeği koklayarak , denizi seyrederek ya da sevdiği bir şarkıyı dinleyerek.

    bütünüyle sağlıklı bir insan için sevmek de sevilmekde sükunetle beraberdir. kişiye mutluluk verir.
  3. mutluluk bana göre modern çağın en katı dayatmalarından biridir. çevremizi çepeçevre kuşatan metalara, bunların pazarlanış şekillerine baktığımızda aslında birçoğunun ''mutluluğu'' pazarladığını görebiliriz. sahip olduğumuz neredeyse herşey tercihlerimiz ve para olarak karşılayabildiklerimizdir ve dolaylı yoldan kim olduğumuz üzerine güçlü ipuçları verir. paramız kadar konuşur, paramız olduğu kadar mutlu oluruz. mutluluğun en sığ halini deneyimleriz ve sonuç olarak mutsuzuzdur.
  4. sevmek sevilmek gençler, çok zorlamayın.
  5. şükür
  6. kocaman gülümsemek.
    bu, mutlu olduğuna dair kendini kısmen kandırmak.
  7. bazen her şey yolunda olsa da insan yeterince mutlu olamıyor ya da yolunda olmayan şeyler varken mutlu hissedebiliyor insan. tamamen ihtiyaca göre değişiyor mutlu olmak için gereken şeyler.
  8. sanırım öncelikle bi rahat batmaması lazım.. iş ve para, aşk, spor ve sağlık kategorilerinde kafamı kurcalayan bir şey olmamasına rağmen, mutluyum diyemiyorum. belki bunun sebebi monotonluk, yukarıdaki yorumda beyni kandırmaktan bahsedilmiş, acaba uyuşturucu kullanmadan bunu yapmanın bir yolu var mı ki?
  9. sanırım sorunsuz bir ailede çocuk olmak yeterlidir bunun için..bir dondurmayla mutlu olabilir normal bir çocuk..ya da birbirine içten bakan bir anne babayla. zaman hiç geçmeyecek, annesi, babası hiç yaşlanmayacak ve ölmeyecektir.

    sonrası mı...orada artık mutluluk yok. sadece anlamsız zamanlar.
    zahle
  10. türkiye'de isek öncelikli tek şey: para

    (not: mutlu olmak için ülkemizde paranın tek çare olmasına sebep olanlara lanet olsun)