1. bir şeyleri özlemek sanırım. özleyebildiğin sürece hissedebiliyorsun mutluluğu ya da bir zamanın bir anındaki mutluluğu hatırlayıp tekrar hissediyorsun aynı şeyi. özleyecek bir şeyi olmak değil ama bu, aramak değil, mutlu olmayı istemek değil. mutluluğun aslında hep var oluşuyla ilgili sanırım, bir şekilde, bir yerde, bir zamanda, bir şeyde, birinde.
  2. mutluluk, renkleri görebilmek değil fark edebilmektir.

    ayrıca (bkz: #31581) .
  3. fazla abartılmış bir olgudur. bunu mutsuz bir insan olduğumdan ya da mutluluğa hasret bir ezik olduğumdan yazmıyorum. gerçekten aşırı abartılmış olduğunu düşündüğüm için yazıyorum.

    hayatlarımızın amacı gerçenten de 3 tane hormonun salgılanması sonucu oluşan bir hisse ulaşmak mı? bunun peşinden 7 milyar insanın hepsinin deli gibi koşması, bunun için çalışması gerçekten mantıklı mı?
    ve tıpkı madde bağımlıları gibi cebimizdeki tüm parayı bunun için harcamak mı?
    ulaşamadığımızda da ağır yoksunluk çekip depresyonlara girmek, hayatımızı yaşamadığımızı düşünmek mi?

    bu sözlerimin "mutlu olmak kötüdür" şeklinde algılanmasını da hiç istemem. fakat hayatımızın merkezine mutluluğumuzu koymak bana pek mantıklı bir tercih gibi gelmiyor. ha tabi başkasına mantıklı geliyor olabilir, o da böyle yaşamak istiyordur.

    mutluluk fellik fellik aranan bir şey olmamalı.
  4. kimi için reçel kavanozunun içine düştüğü an olabilir, kimi için de kavanozun kapağını açtığı an.. kim bilir belki de karınca için, kavanozun yere düşüp de, kırıldığı an'dır...

    her ne olursa olsun gıda maddelerine benzetmemekte fayda var sanırım. zirâ reçeller de bir gün biter, ya da sizden önce biri kapağı fazla sıkmış olur. o da olmadı, yerleri temizleyen biri mutlaka bulunur.. karıncalarla birlikte.
    janli
  5. başarıdır.
  6. insanın benliğini yenmesi, arınmak, bireysel ve toplumsal tahakkümün sona ermesi, mutlak eşitlik... tabi, metafizikten bağımsız olarak.
  7. "babam fabrikadan aldığı maaşının yarısıyla yirmi sene boyunca taksit ödeyip inan yapı kooperatifi’nden bir daire sahibi oldu. taksitlerin bittiği ay deprem oldu, ev yıkıldı. tek yumrukla nakavt. her zaman böyle olur. mutlu olmak için bir sürü faktörün bir araya gelmesi gerekir. mutsuzluk için tek neden yeter." emrah serbes

    bazen böyledir.

    "mutluluğun, basit ve açık bir şey olup bir bardak şarap, bir kestane, kendi halinde bir mangalcık ve denizin uğultusundan başka bir şey olmadığına aklım yattı. yalnız, bütün bunların, mutluluk olduğunu insanın anlayabilmesi için basit ve açık bir kalbe sahip olması gerekiyordu." nikos kazancakis/zorba

    bazen böyle.
    b-612
  8. bazen sadece sevdiklerin üzülmesin diye mutlu görünürsün.
    buzlu
  9. zen