• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.34)
person of interest
kendi yöntemleriyle suçları işlenmeden önce önlemeye çalışan iki kişilik bir ekibin hikayesini anlatıyor...
reese, öldüğü sanılan eski bir cia ajanı ve hayattan hiçbir beklentisi kalmamış bir evsiz... finch ise yazılım uzmanı bir milyarder ve reese'e yaşamak için yeni bir amaç sunuyor. finch devletin gözetleme sistemlerini kullanarak suça teşebbüs edebilecek insanları buluyor, reese de bunu önlemesi için onun sokaklardaki adamı oluyor...


  1. acaba makina gibi bir sistem gerçekten var mıdır? var da bizden mi saklıyorlar acaba dedirten dizi. kesinlikle izlenmesi gerek.

    harold'ın giyim tarzı çok hoşuma gidiyor. tam bir beyefendi adam. lostta oynarken de severdim bu adamı.
  2. merak ve heyecanla yeni sezonu bekliyoruz. geçen sezon finali muhteşemdi.
  3. 5.sezonun son sezon olacağı kesinleşen yüksek kalitede dizi.
  4. son sezonu olduğu söylenen dizi. efsane bir bölümü vardır ki dillere destan.
    !---- spoiler ----!
    if-then-else

    !---- spoiler ----!
    kaliteli yapımların bitip genç vampir dizilerinin prim yaptığını görmek üzücü.
  5. gerek fon müzikleri gerekse her bölüm için ayrı seçilen bölüm sonu şarkılarıyla, senaryosuyla, konusuyla, oyuncusuyla, yönetmeniyle, yapımcısıyla, kalitesiyle her daim başından sonuna kadar on numara olan dizidir. heleki bir s04e11 bölümü vardırki dünya dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizi bölümüdür. kendisine hakettiği değerin verilmemesi epey üzmektedir. neyseki dünyanın sonu değil. önümüzdeki devam eden ve çıkacak olan projelere bakıcaz.
  6. s05e04
    !---- spoiler ----!

    if then else bölümü vardır geçmişti namı diğer s04e11. o bölümdeki machine simülasyonunun samaritan versiyonunu gördük. root & sameen ilişkisini gördük. daha ne görelimki.

    !---- spoiler ----!

    bakın bi kaç entry önce de söyledim. kainat olarak şu diziye hakettiği değeri verelim. bi daha böyle dizi gelmez. gelmez arkadaş. 70'e varan yabancı dizi izlenimlerim arasında en değer verdiğimi en zevk aldığımı elimden almayın.

    stay tuned for scenes from our next episode...
  7. bozmayan, bozulmayan, bozulamayan tek dizidir efendim kendileri. yazarı/yazarları derslerine epey iyi çalışıyor olacaklar ki tam bir şey sıkıyor sanki dediğiniz anda o sorun artık senaryoda olmuyor. hem de bu tarz şeyler muhteşem bir olay örgüsü ile kaldırılıyor yani öyle "tak sen çıktın" olayı yok. öyle şeyler oluyor ki sıkan şeylerin gidişi "lan gitmese miydi ya" dedirtiyor. spoiler olmadan bu kadar saçma anlatılabilirdi sanırım ve bu kadar saçma anlattım.

    dünyası damar gibi atan, karakter işlemeleri roman gibi olan bir dizi arıyorsanız ve bu özelliklerle beraber muhteşem bir konu üzerine kurulmuş bu diziye bayılırsınız. yahu adamların bir bölümlük getirdikleri karakterlerin -konu yapısı itibari ile böyle izleyince anlarsınız- işlenme şekli,detaylar vs. başka dizilerde ana roldeki karaktere bile yapılması becerilemiyor helal olsun.

    haa yok ben ana karakterin ölüp ertesi bölüm geri gelebildiği ve brezilya pembe dizisi ayarında dizileri seviyorum diyorsanız bulaşmayın bu diziye sevmezsiniz. hem oylamadaki puanını da düşürmemiş olursunuz böylece
  8. izlemeye başlayalı çok olmadı, 2 sezonda daha da güzelleşen nadir dizilerden. bir de böyle tam işten gelip günün stresini atmak için bir bölüm izleyeyim denen dizilerden. daha ne olsun.
    abi
  9. keyifli dizidir. ilk bölümler biraz durgundur ama sonra temposu yükselir. izletir kendini. hatta bazı bölümler oldukça başarılıdır. son sezonda biraz eski tadını artır olmuştur. ben yine de toplayacağını düşünüyorum dizinin. bir de john reese rolündeki jim caviezel in kısık ses tonu biraz baydı artık.
    insanların sürekli gözlendiği, hakkında herşeyin sanal ortamlardan temin edilebildiği bir dünya gerçekten berbat ötesi bir durumdur ayrıca.
    yoda
  10. dövüş sahneleri ve aksiyonu bol bir dizi olmasına rağmen başrol oyuncusu jön asla kimseyi öldürmemekte ve bütün silahlı çatışmalardan da neredeyse ufak sıyrıklarla çıkmaktadır. o kadar silahlar, kalaşnikoflar vs sürekli boşa ateş ediyor anlaşılan.