1. pek kimseye anlatma adetim yoktur, sadece hislerine güvendiğim biri var; ona anlatırım fırsat olursa. kötü bir rüya görmüşsem büyük bir hızla unuturum. iyi olanı ise düşünüp düşünüp dururum gün içinde. genelde bende bıraktığı hisler sonrası olaylara sirayet eder. göz ardı edemiyorum bu yüzden.
  2. 7 yıldır. 3 ü gitti, rüyanınsa yüzde ellisi. kalan yıllarsa çok şeye gebe. vazgeçme.
  3. freud'a göre bilinçdışına giden kral yoludur. en önemli özelliği arzu giderici yapısıdır. her rüya blinçdışında bir tür arzuyu giderir. bu arzu genellikle çocuklukta bilinçdışına itilmiş bir düşüncenin ürünüdür.
    horney, rüyaların bilindışına giden en önemli yol olduğu konusunda ve rüyaların arzu giderici yapısı oluğu konusunda freud'a tamemen katılmakta, giderilen arzunun kökeninin ise her zaman libido teorisine göre olmadığını, nevrotik eğilimlerin kendini gerçekleştirmesi şeklinde de görülebileceğini söyler.

    kabuslar konusu ise, psikanalitik literatürde çoğu kez tartışılmıştır. freud insanın doğasında saldırgan ögeleri keşfetmesi ve cezalandırıcı bir süperego yapısı kavramsallaştırmasından sonra, kabusları bu eksende açıklamış, kabusların süperegonun arzusunu gerçekleştirdiğini savunmuştur. horney bu konuda freud'a karşı çıkar ve kabusların arzu giderici yapısının nevrotik eğilimlerin arzularını gerçekleştirmekte olduğunu, ancak çatışan eğilimlerin aynı anda kendini gerçekeştirmeye çalışmasının kaygı yarattığını savunur.
  4. 2-3.gün aynı şeyi düşününce 4.gün rüyada görebiliyorum. bazen çok saçma sapan yerlerdeyim, o da artık ne alakaysa..
  5. hani çocukken köpük straforları duvara sürte sürte eritirdik ya. böyle arkamızdan kar gibi minik taneleri uçuşurdu... hah işte son bir aydır gördüğüm rüyalar sağ olsun kafamı duvara sürte sürte beynimi eritmek ister hale geldim.

    sevgili bilinçaltım lütfen. yeter ama. sonunda komple aldıracam seni o olacak!
  6. tam dört gün olmuştu, görmediğim için seviniyordum. başa döndü tekrar.

    vivid dreams, namı diğer canlı rüyalar yüzünden bir gün içinde üç dört gün yaşamış olmak garip hissettiriyor.
    yorgun uyanmak kadar kötü bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. en azından uyku anlamında.
    dört gün olmuştu be.
    şimdi tekrar başa dönüyor olması üzdü, gerçek anlamda.

    rüya dünyası gerçekten daha keyifli diye anlatılır. ancak bazen, rüya aleminden kaçmak için uyumamak, yorgun olunduğu için de hiçbir şey yapamadan yaşamak gerektiğini iddia edebilirim.

    rüyalar, hâlâ sırrı net bir şekilde çözülmemiş bir hengame.
  7. rüyalar bence hayatımızdaki en tuhaf şeylerdir. bizleri ayağa bile kaldırır. vücudumuzu kontrol edemeyiz.

    bilinçli olarak rüya kontrol edilebilir. (bkz: lucid dreaming) ben daha beceremedim ne yazık ki...
  8. geçenlerde gördüğüm rüyaların ilginçliğinden bahsetmiştim. onun yanında içerikleri de ilginçtir genelde. önceki akşam bunlara bir yenisini ekledim. rüyamda arkadaşım vardı. tanımadığım biriydi ama rüyamda arkadaşımdı. biriyle kavga etmiş yanımıza gelmişti. "olum ne gerek vardı" falan diye kızıyordum. adamı da fena dövmüştü ama gereksiz yine de. ilginçlik burada başlıyor. arkadaşım eşiyle birlikte yumurtayla ürüyordu. küçük bir derenin içine bırakmışlardı yumurtaları. "sizin de yumurtalar büyükmüş ha" falan diyordum elime alıp. sonra eşine veriyordum "buyur yenge sen al da bir şey olmasın" diyordum. işin garibi ben dahil tek bir kişi bile garipsemiyordu durumu.

    ayrıca yine geçenlerde bahsettiğim rüyada ses duymama olayını inceptionlı yaşadım. rüyamın içinde gördüğüm rüyada sesleri duyuyor diğer insanları görüp içinde bulunduğum mekanın farkında oluyordum. ondan uyandığımda içinde olduğum rüyada "heh işte sonunda normal rüya gördüm" diyordum. ondan da uyanınca her şey yerine oturdu.
    jimi
  9. 2 dilim cheesecake 310 tl dediler ya böyle rüya olmaz olsun .
    belit
  10. hayırdır inşallah bu gece de eski sevgilimi ve annesini gördüm. annesi ile hiç tanışmadım. sadece yıllar öncesinde bi kere bi fotosunu görmüştüm ama hatırlamıyorum bile yüzünü. dün gece yine rüyamda sevdim bu kadını yaa. neden rüyama giriyor anlamıyorum. yani bu eski sevgiliyle ilgili bissürü rüyam var ama yani annesini neden görüyorum bi yorum yapamıyorum.

    ama rüyamda tanıdığım kadarıyla keşke tanışma fırsatımız olsaymış diyorum. bence kalben birbirimizi istemişiz. o benim gibi bir ikinci kızı olmasını bende onun gibi bir ikinci anneyi istemişim. bu rüyalardan onu anlıyorum. ah be teyzeciğim herşey için çok geç artık. ama dilerim bir gün birbirimizin kim olduğunu bilmeden tanışalım. sen benim kim olduğumu bilme, bende senin kimin annesi olduğunu bilmeyeyim. hep derdim zaten annene anlat bakalım ne diyecek, kesin bana hak verir diye. kalp kalbe karşı lakin denk gelemedik.

    yinede istemiyorum artık bu mazide kalan kişi ve etrafını rüyamda görmeyi. annesini görmek yine iyi, güzel de, ötekiler geriyo beni yaa...