1. fakirleri avutan bir adet zengin sıçmığı söz
  2. 40 senelik terörle mücadelede değil bayatlamış küflenmiş slogan. bu sloganı duydukça bu ülkeye ve geleceğe olan inancımı kaybediyorum. artık daha vurucu ve derin anlamlı şeyler söylemenin zamanı geldi geçiyor...
  3. memleketin orta yerinde bomba patlamış, birsürü zafiyet var, istifa desen hak getire, sorumluluk zaten yok ama şehitler ölmez vatan bölünmez öylemi... kandırmayın insanları kardeşim, insanların en güzel duygularıyla dalga geçmeyin, olayları bu kadar basite indirgemeyin, ölen senin yakının, kardeşin, arkadaşın olduğunda sorarlarsa söylersiniz...ortada büyük zafiyet var ama şehitler ölmez vatan bölünmez...
  4. kim şehit? terör yüzünden ölenler mi? terör ile ölenler allah yolunda mı ölüyor, hiç de bile boku bokuna ölüyorlar. insanları susturmak adına neden masal anlatıyorsunuz?
  5. insanları ölmeye motive etmek için uydurulmuş bir kavramın sloganı.
    (bkz: celladına aşık olmak)

    "senin dinin benim dini döver"
    insanlığın sonunu bu gidişle din getirecek. savaş, kan ve şiddetle örülmüş bir dinden beklenen de elbette ölümü ve öldürmeyi yüceltmesidir. varlığı bilinmeyen, kimsenin görmediği, gökten indiği varsayılan kitaplarda anlatılan cennet' için ölmeyi arzulattıracak başka birşey yoktur herhalde.
    umarım müslüman dünyasından da bir martin luther çıkar.
    büyük ihtimalle; otelde yakılarak öldürülür ama bir umut işte.
  6. fenerbahçe maçında seyircilerin yaptığı tezahürat. maalesef şehitler ölmüyor vatan bölünmüyor ama annelerin,babaların yürekleri yana yana yanacak yeri kalmadı artık.
  7. "her alanda, asıl yenilgi, unutmaktır, özellikle de sizi neyin gebertmiş olduğunu unutmak, insanların ne derece hırt olduklarını asla anlayamadan gebermektir. bizler mezarın önüne geldiğimizde, boşuna şaklabanlık yapmaya kalkışmamalıyız, öte yandan, unutmamalıyız da, tek sözcüğünü bile değiştirmeden her şeyi anlatmalıyız, insanlarda gördüğümüz ne kadar kokuşmuşluk varsa, hepsini, sonra da yerimizi sıradakine bırakıp, uslu uslu inmeliyiz deliğin içine. tüm bir yaşamı doldurmaya yetecek bir uğraştır bu."

    "bedava asker, herkes için kahraman ve konuşan maymunlar, acı çeken sözcükler, sefalet tanrısının gözdeleriyiz biz. efendimiz odur bizim!"

    gecenin sonuna yolculuk - louis ferdinand celine
  8. valla ölüyorlar ama siz bilirsiniz.
    yirmili yaşlardaki gencecik insanlar, yaşlı kaşarlanmış yalancı siyasetçilerin çıkar odaklı stratejileri ve planları gereği ölürler. geride kalan acılı insanlara da böyle sloganları verirler acılarını birazcık hafifletsin diye. kendi yakını doğuya gidecek diye aklı çıkanlar da buradan milliyetçilik kasar, insanların ölümü üzerinden kahramanlık destanları yazarlar. ölüyor arkadaşlar o insanlar hayatının başında ölüyorlar, burada vatan millet sakarya edebiyatı yapmakla olmuyor yani.
  9. devletin pisi pisine ölüme yolladığı, can güvenliğini sağlamadığı için ölen vatandaşları için uydurulan slogan. dikkat edin ne zaman tepki çekecek bir olay olsa hemen "şehitler" ifadesi kullanılıyor. soma'da 300'den fazla madenci öldü hemen şehit dediler. neden? ölümlere kutsiyet atfederek tepki gelmesini engelliyorsun.

    bu ülkede zaten ölüler ya şehit ya terörist oluyor. son zamanlarda normal ölen kimse yok.
  10. eğer vatan fakirin yattığı zenginin gezdiği yer ise vatan sağolmasın.

    ölümü kılıfına uydurmak için atılan slagondur. ölen gencecik insanın annesine git sor oğlu ölmüş mü ölmemeş mi? bazılarının hırsı uğruna askerlerin ölmesi üzerine, oluşabilecek tepkilere karşı vatan millet sakarya adlı kalkanın ortaya atılma şeklidir.