1. hazırcevap ,zeki,konuşmayı bilen ,bilgi birikimi yeterli ve tavırları yerinde güncel ortamda türkiye'nin en iyi siyasetçisidir.hukukçu olması da siyasi hayatı açısından ,siyasetin hukukla yakın ilişkisini nedeniyle avantajı tabii ki .özellikle genç yaşında türkiye'deki en önemli siyasi partilerinden birinin başına geçebilmesi ,sonrasında aldığı risk içeren ancak mantıklı-yerinde kararlarla partisini kısa sürede çok ileriye taşıması şimdiden büyük bir politikacı konumuna eriştirmiştir kendisini.
  2. ilkel milliyetçi, feodalizm pohpohlayıcısı, emperyalist sevici, tekke ve zaviyeci, popstar.
  3. gezi'yi destekler görünüp sonrasında "gezinin hiçbir yerinde bulunmadık","gezi, hükümeti devirmeye yönelikti, biz buna karşı olduk" gibi açıklamalar yapan; en son seçimlerden önce akp'ye içten ve dıştan destek olmayız diyip seçimlerden sonra destekleyebiliriz açıklamasını yapan siyasetçidir. islam konferansları ve şeyh sait anmaları düzenleyen ve içinde birçok şeriatçının bulunduğu partinin genel başkanıdır
  4. bir şekilde gençleri yakalayabilen siyasetçi, gerek mizah ile gerekse günlük olaylara gençler gibi yaklaşam
    boğaziçinde gelecek sorulardan korkmadan söyleşiye gidebilen siyasetçi

    not: trabzonspor
  5. abd nin yönetmeliğinde kurgulanan türk siyasetinin son zamanlarda parlatılan aktörü, açıkça bir türk düşmanı unsur, kurgu deyince şahsımın gözünde şuanki akp, chp, mhp ve hdp nin başındaki tüm zatlar abd nin o koltuklara oturttuğu kuklalardır, abd istediği zaman istediğini başrole çeker istediğini figüran yapar.

    not : ekleme olarak akp ise komple abd tarafından kurulmuş bir partidir.
  6. kaldıramayacağı yükü omuzlayıp altında ezilmiştir.
  7. hem kendisi hem de partisi nezdinde, parti soylemlerinin ve icraatlarinin birbirini tutmadigini dusundugum siyaset insani. secim doneminde bahsettikleri neredeyse herseye katiliyor olsam da oy vermemekle iyi yaptigimi dusundurtmeye devam etmekteler kendileri.
  8. kürt siyasal hareketlerinin çizgisine her daim karşı olsam da, medyada çoğu demecine yer verilmeyen, cogu demeci de carpitilan bir siyasetci.
  9. milletin kendine olan güvenini boşa çıkarmış siyasetçi.
  10. sonunda patladi. buna basladigi gunden beri prim verenler ne mal oldugunu anlamislardir umarim. hdp birdahaki secimde baraj alti bu gidisle.