1. doğuştan şanslılar sıfatında değilse bu ülkede yasayan çoğu insanın başına gelen durumdur.devamlı uğras çalış başa dön kendini yetersiz hisset.bu ülkenin fıtratında var.
  2. sıfırdan başlamak tabir olarak doğru kabul edilebilir lakin içerik olarak eksiktir. her yeni başlangıç için öncekinden farklı olarak daha donanımlısınızıdr. sizi sıfıra sürükleyen kişi ya da olayların hayatınıza kattığı tecrübelerle eliniz daha güçlüdür artık. ve inanın bu hiç azımsanmayacak güçlü bir silahtır. varsa sıfırdan başlayacak olanlar bunu hatırlamalı bence.
  3. önce bi türkiyeden kurtulup sıfıra ulaşayım da sonra sıfırdan başlarım.
  4. yeniden doğmadıkça mümkün olmayan eylem.
  5. bir nevi format atmaktir. ilk basta insana cok zor gelir ama daha sonra iyi ki yapmisim dedirtir. kafayi pamuk gibi yapar.
  6. sıfırdan başlamak, temeli istediğiniz şekil ve sağlamlıkta atabilme olanağı elde etmektir aslında. ve tam da bu nedenle şanstır, kıymeti bilinmelidir. bununla birlikte sıfırın eksi değerlere en yakın nokta olduğu gerçeğini de göz ardı ediyor değilim.
  7. her gece uyumadan yarım saat önce hayata sıfırdan başlarım. her sabah uyanınca eski hayatıma devam ederim.kendi sonsuz döngümü oluşturdum sanırım. korkarım hep böyle gidecek.
    o zaman cahit sitki dan gelsin;
    "ilk günden alıştığımız emektar dünya
    anne yüzünde ,dost yüzünde, evlat yüzünde
    her sabah yeniden başlayan şeye doymadık,
    düşümüz gerçeğimiz ne varsa yer yüzünde "
  8. başlangıçların en risksiz olanidir. kaybedecek birşey yok daha ne.
  9. çok zor olacak.