1. şu dünyada nefret ettiğim bir kaç şeyden biridir. ne kokusunu ne dumanını severim, bulaşmadığım için de şükrettiğim doğrudur ancak şu bar ortamlarında sigara yasağı bana tuhaf geliyor, bira sigara ikilisi tom ve jerry'den, etle tırnaktan, hacivatla karagözden daha yakın bir ikili. (sonuncu ikili çok iyi olmadı ama neyse idare edin) velhasıl, bırak insanlar iki yudum bira içerken sigaralarından da bir fırt çeksinler. bir dışarı bir içeri ne ortamın tadı kalıyor, ne muhabbetin. bar konusunda yasak esnetilmeli. eşyanın tabiatına ters geliyor.
  2. haşmetlimiz hökümetimizin yaptığı tek doğru iş bu konudaki yasaklamaları yetmez ama evet.
    wtf
  3. severek isteyerek zevk alarak ictigim zararlı madde,sanki her şeyi çok hijyenik tüketiyoruz çok sağlıklı yasiyoruzda sigara bunu bozuyomus gibi konuşmaktan vazgeçin . hep başkası mı zehirleyecek beni ?
  4. biricik dostum, iyiki varsın.
  5. görkemli hüznümün yaveri...

    ne o beni bırakıyor, ne ben onu...
    kimseler yokken yanımda o vardı bir tek...

    sağlığa zararlı evet ama kime ne?
  6. sevgili dostum sigara seni bu aralar çok kötüleyen mihraklar var ama ben yanındayim sen kirklik roket sigarayken yada bahar sigarayken neydiysen bu gün benim için yine osun yılma :-)
  7. üzüntü anında "neymiş ki bu" diye bir iki dal yakıp, sonra beş altı.. bitmiyor abi yak yak bitmiyor. 3 sene oldu -bir dönem içmeyi bıraktıran oldu- içiyorum, kaburgalarım acıyor da yine söndüremiyorum. üstelik garip bir şekilde bundan mutluyum. djarum ile başladığım bu yola camel green line ile devam ediyorum.
    (bkz: camel green line)
    (bkz: djarum)
  8. iki ay önce bıraktığım şey.
  9. içemediğim için çıldırdığım şey.
  10. bağımlılık yapan, nikotin ile beraber zifir, katran ve ateşiyle beraber karbonmonoksit içeren/üreten sentetik bir maddedir. toplamda 4000 farklı çeşit zehir içerdiğinden de bahsedilir.

    gerçekte kişiyi kendisine bağımlı hale getiren maddesi nikotindir. kişi, nikotin ihtiyacını gidermek için sigarayı içer, fakat nikotin ile beraber yukarıdaki zehirleri de beraberinde alır. özellikle akciğerleri mahveden katran ve karbonmonoksittir. zifir ve katran, ilave sigara filtresi/süzgeci kullanıldığında süzgeçte kendisini daha ilk çekimden itibaren gösterir.

    sigara kullanmayan kişi de nikotine ihtiyaç duyar. fakat kişi ihtiyaç duyduğu nikotini, aldığı besinlerden karaciğeri vasıtasıyla alır. karaciğer bu konuda rafineri görevi görür, nikotini süzer; yani aktif durumdadır. fakat sigara içen insanlarda karaciğer, nikotin üretimi konusunda tembelleşmiştir. nikotin sigara yoluyla dışarıdan geldiği için nikotin süzme görevini bırakmıştır. doğrudan doğruya sigarayı bıraktığında sıkıntı yaşayanların ana sebebi budur. nikotinsizlik. zira nikotin doğrudan doğruya omurilik soğanına etki eder ve eksikliği sinirlilik hali, odaklanamama, stres vs. gibi belirtilere neden olur. sigarayı bıraktıktan sonra bir süreliğine karaciğer de devreye girmeyeceğinden meydana gelen bu sonuç hemen hemen kaçınılmazdır.

    bağımlılık mekanizması bu şekilde. kurtulmak için öncelikle "nasıl bağımlı hale geliniyor?", bunun bilinmesi gerekir diye düşünüyorum.

    not : doktor değilim. bırakmak isteyenler doktora danışabilirler.