1. ucurtmayi vurmasinlar..
    bende yeri ozeldir..
    annem ve bir arkadasiyla gitmistik. film sirasinda anneme donup "anne bogazim cok aciyor" demisim. annem de "tutma kizim gozyaslarini, agla. aglamak dogaldir, bir filme uzulup aglayabilirsin, cok normal" demisti..
    bir bu filmde salya sumuk aglamistim bir de akil oyunlari'nda.. onda da ne tesaduf yine annemle gitmistik :)
    velhasil, bu film oyle etkilemis ki beni, universitede bir arkadasim bana gelip, dufduf yillardir aglayamiyorum, bana yardim et, aglamak, rahatlamak istiyorum demisti. ben de direk okulun kutuphanesine gidip ucurtmayi vurmasinlar dvd'si alip gelmistim, ve yillardir aglayamayan arkadasimi salya sumuk aglarken keyifle izlemistim.. bu da boyle bir animdir.. hey gidi gunler hey..
  2. the roman holiday. sene '53.
    zorg
  3. sinemada izlediğim ilk film vizontele'ydi. ilk film deneyimimin, ancak yıllar sonra sinema eğitimimi tamamladığımda anladığım, benim için özel bir yeri var. filmin ilk 20 dakikasına babamla geç kalmıştık. bütün film boyunca, acaba ne oldu da şimdi bunlar oluyor diye merak ettim. klasik sinema anlatısında kullanılan acaba şimdi ne olacak algısı daha ilk filmde bu tesadüfle yıkılmıştı. daha sonra izlediğim filmleri incelediğimde, bana ileride ne olacağını merak ettirenleri değil de, acaba bu olaylar neden oluyoru sordurtanları sevdiğimi gördüm. bu yüzden, benim için filmin sonunda ne olmuş çok önemli değil, yönetmen ilk sahneden sonunu söyleyebilir. ama, neden ve nasıl sorusunu çok iyi sorgulatması lazım.
  4. (bkz: anastasia) adlı animasyon film olduğunu hatırlarım yıllardır. daha sonra filmin yapım yılına baktığımda bu filmi izlediğimi hatırlayamayacağımı fark ettim. galiba türkiye'ye sonradan gelmişti.
  5. space jam
    hatta sonra gidip kitabınıda almıştım .
  6. titanic, lise hazırlıkta tüm sınıfı ingilizce öğretmenimiz götürmüştü, meşhur araba içindeki sevişme sahnesinde öğretmenimiz "herkes gözlerini kapatsın" demişti :d
  7. geleceğe dönüş 2
  8. ah mary vah mary'di. sanırım ikinci sınıfa gidiyordum ve altyazılıydı. filmi uzunca bir süre takip etmeyi başarmama rağmen son 15 dakikasında uyumuş kalmışım.