1. sutlü tatlıların bulunduğu tatlıcılara muhallebici denir. yani eskiden öyleydi. şimdi herşey heryerde var karmakarışık.
    bu tatlıcılarda muhallebi, sütlaç, keşkül, su muhallebisi ve biraz daha alafranga olanlarda supangle bulunur. çeşit olarak aşure ve zerde de yaparlar. ramazanda güllaç, kış aylarında salep de yapılır. yazın dondurma. tavuk göğsünün üstüne bir top iyi gider.
    yukarıda saymadım, bu tatlıların şahı tavukgöğsu kazandibidir. içinde haşlandıktan sonra ezilmiş dişe gelmeyen sahici göğüs eti olur. bu tatlının olduğu yerde tatlıdan önce açlığını bastırmak isteyenler için de tavuk suyuna çorba ve tavuklu pilav vardır. parça tavuk diye bir şey piyasaya girmeden önce tatlıya göğüs etini katmak için haşlanan tavuklar her türlü işe yaratılır, menü zenginleşir. bir de su böreği olur muhallebicilerde. daha çok sabah kahvaltısı için. çay da vardır ama kahvaltıda süt tercih edilir muhallebicilerde.
  2. evde yapılması en kolay tatlıların da aralarında bulunduğu gruptur.
    bir litre süt ile çok rahat 5-6 porsiyon sütlaç, supangle, muhallebi vs yapılabilmektedir.
    özellikle süt kaynarken içine atılan bir kaç lavanta çiçeği ile damak çatlatan bir sütlaç yapabilir, bir paket bitter çikolata ve az malzeme ile çok şahane bir supangle ortaya çıkarabilirsiniz. damla sakızı bulamadığım için damla sakızlı vivident ile sütlaç yapıp "vay bee" demişliğim de olmuştu.
    bu tatlılarda sakızımsı kıvam mühimdir ve onu da piştikten sonra ılınana kadar sürekli çırparak sağlayabilirsiniz. (çırpıcı bir alet yok ise çok zor)