1. (bkz: olasılıksız - adam fawer)

    çok kitap okumamama rağmen bir oturuşta bitirebildiğim aşırı derecede sürükleyici ve sürükleyiciliğinin yanında hayat hakkında düşünmenizi de sağlayacak bir kitap

    ayrıca devam kitabı olan (bkz: empati - adam fawer) de oldukça iyidir
  2. bir oturuşta değil ama bir yatışta olanı: şibumi - trevanian

    bittikten sonra kitabın ortasını açıp yüzüme kapamıştım, o halde uyumuştum...
  3. nurullah ataç - gene yalnızlık

    seçme denemelerinin bulunduğu bu kitapta özellikle "sevgi üzerine sözler" kısmını okumaya başlamadan önce önünüzü iliklemeniz gerekir. kısa bir alıntı yapmak gerekirse;

    "hepimiz iki büyük korkunun, ölüm korkusu ile yalnızlık korkusunun zincirlerine vurulmuş değil miyiz? onları bir başımıza taşıyamadığımız için, onları unutabilmek için türlü işleri türlü duyguları yaratmışız. sevgi de kendimizi avutmak içindir. seveceğiz, sevmeye inanacağız ki sevilelim; yani bizi düşünen, ölmemizi istemeyen, bizim ölmemizden korkan kimseler bulunsun. böylece korkularımızı birleştirirsek, önüne geçilmez diye titrediğimiz sona belki karşı koyar, hiç olmazsa onu geciktiririz. "
  4. yaşamak güzel şey be kardeşim - nazım hikmet ran
  5. merhamet / satranç - stefan zweig

    bir zweigsever olarak onun bütün kitaplarını bir oturuşta bitirme potansiyeline sahibim.
  6. chuck palahniuk - gösteri peygamberi

    kitabı açtığınzda 1. sayfadan degil son sayfasından okumaya başlarsınız ve kitap 1. sayfada biter.

    kurgu, hikaye, olay örgüsu vs vs.
    tüm hepsiyle tek solukta okuyabileceğiniz enfes bir kitap
    muro
  7. kürşat başar-başucumda müzik..

    yıllar önce okumuş olsam da,beni en etkileyen kitap olarak aklımda kaldı..öğlen saatlerinde okumaya başlamıştım bitirene kadar elimden bırakamamıştım.bittiğinde tabi bi gözyaşı,bi boğaz düğümlenmesi..çok etkilenmiştim o zamanlar,şimdi okusam o kadar etkilenir miyim bilemiyorum ama okursam entryimi tekrar düzenleyeceğim.
  8. oğuz atay-tehlikeli oyunlar

    sınav dönemime denk gelmemeyeydi iyiydi. bitirdikten sonra uzun süre etkisinden kurtulamadım, tekrar tekrar okuyup durdum. buradan da hikmet benol' a selam ederim.
  9. tehlikeli oyunlar; oğuz atay.