1. ayakta gidiyorsanız yorucu, bazen de imkansız bir faaliyet. eğer çok sıkışık bi durum varsa kitabı açacak yer olmuyor. elektronik kitap daha kullanışlı bu iş için.
    abi
  2. keyif çıtaları çok düşüktür bu meteorbüste kitap okuyanların . koşullar gerçekten içler acısı
  3. kaç kitap okuduğun, ne okuduğundan; ne okuduğun da nasıl okuduğundan daha önemsiz olmakla birlikte bu önem sırasının kavranabilmesi için önce insanların genel olarak okumanın önemini kavraması gerekli. okumanın önüne gelecek kelimelerin önemi, okumak fiili önem kazandığında bir anlam ifade edebilir ancak. o yüzden ben metro da başta olmak üzere kalabalık pek çok yerde farkındalık yaratabilmek için kendimce, kitabımı çıkartırım mutlaka. bence siz de yapın, hepimiz yapalım.
  4. sarnıçtan alsancağa gelene kadar kafamı hiç kaldırmadığım için çevremde olan biteni fark edemediğim eylem. boş zamanları değerlendirmek ve fırsatları kaçırmak için ideal.
    ayrıca anlamadığım bir şekilde izbanda okuyan herkes kitabına yeni başlamış oluyor, bir çeşit hastalık mı bilemedim ^:swh^
  5. japon'lar ayakta kitap okuyorlarmış. hatta bunun için bir kelimeleri bile var!
    taşiyomi!
    bilmiyorum bazen bu kadarı da abartı mı diye düşünüyorum. onların metro ya da diğer toplu taşımalarında ayakta kitap okumak çok doğalmış. markete gidip gelirken bile okuyan insanlara rastlamak mümkünmüş.
    bazen inanamıyorum ama bir yazarları mesela (murakami) kitap çıkaracak olsa ertesi gün erkenden kitapçılar önünde uzun kuyruklar oluşturdukları gazetelerde yer alıyor.
    insan isterse her yerde okuyabilir. hatta olumlu örnek teşkil ettikleri için sayılarının artmasını dilerim. kesinlikle ellerinde kitap ile toplu taşımalarda boy gösterenler okumanın reklamını yapan insanlar! sayıları artsın eksilmesin :)
    sosyal bir proje yapılsa kitapla kalabalık yerlerde kitap okuyan denekler kullanılsa kitap okuyanların sayısının artacağına inanıyorum.
    okuyandan zarar gelmez!
    insanlar her yerde okusun, okumalı.
  6. hergün günümün en az 3 saatini yolda geçirdiğimden ötürü, bunun da çöp olmamasını istediğimden ötürü ister ayakta ister oturarak, okuyorum. eve gelince daha okuma yapmıyorum eheh

    trafik veya yol çok da kötü değil benim açımdan. işimi her daim yapıyorum.
  7. telefon cekmiyor, disarisi gozukmuyor, internet yok. dikkat dagitici unsurlar olmadigi icin kitap okumanin en kolay oldugu yerlerden biridir metro. metroda kitap okuyun çünkü metro disinda kitap okumak artik pek mümkün degil.
  8. yol tuttuğu için hiçbir zaman gerçekleştiremediğim hadise. üniversite yıllarında üniversiteye git gel 1.5 saat yol sürerdi hep kitap okumak istedim o yolculuklarda ama ne kadar çabaladıysam olmadı kendimi her denememde otobüsten zor attım.
  9. bir kere ayakta kitap okumam. bu kitaba, yazara ve kendime saygısızlık olur. hatta poser olmuş olurum.
    oturuyorsam neden olmasın diyebilirim.
    ha bir de mutlaka müzik olmalı bana ait.
  10. yurtdışında bir ülkede şehiriçi otobüslerde kitaplar var. kitaplar da sen ben gibi insanlar tarafından bırakılmış. herkes kitabı okuyor, beğenen gidip sıfırını alıyor kendine. bizim burada olsa ben gibi kütüphanesinde saklamayı tercih edecek birçok okur kitlesi bulmamak mümkün değil. sebebimiz de o kitabın iki günde başka evlere gireceğini bilmemiz.
    benim hareket eden araçlarda dışarı bakmayınca midem bulanır, onun için okumam zor. tamam metroda dışarı mı göreceğim de, benim yaşadığım vilayette metro yok.
    han