1. toplum içinde olmasa da bu benimdir. yani az toplumlu insan içinde.

    bir şekilde olayların seyrine göre o ses yükseliyor arkadaşım. ne kadar da dikkat etsem yok olmuyor. yüksek ve tok bir sesle konuşuyorum.
  2. bir yanım insanlık hali derken diğer yanımın ağzına bir tane çarpmak istediği insandır
    özellikle hava nemliyse başım ağrıyorsa sesi beynimde yankı yapıyorsa
  3. her daim sakin ve yumuşak ses tonuyla konuşan biri olarak ciddi anlamda sinir olduğum insandır. ses tonu aniden yükselmişse ürküyorum da zaten. benim için bir insandan hoşlanmama sebebidir aynı zamanda.
  4. Otobüsteki ergendir. Hatta herhangi bir yerde de olabilir bu ergen. Şurada bile.
  5. toplu taşıma araçlarında yüksek sesle konuşanlar bize ne mesaj verir?
    konuştuğum şey çok önemli, o kadar keyifli harika bir hayatım var ki işte renksiz hayatlarınızın içinde bunun farkına varın! çok mutluyum ha ha! acayip ilginç şeyler konuşuyoruz şu an kankamla, kankimle...
    bık bık bık bık bık ...
    sizin bir şey okumanıza, dışarıyı huzurla izlemenize, sessizce gözlem yapmanıza, kısa seyahatinizin onun yüzünden işkenceye dönmesine aldırdığı yoktur.
    gürültü insan sağlığını tehdit eder. gürültü saygısızlıktır.
    finliler birbirlerine olan saygıları nedeniyle toplu yaşanan her yerde özellikle toplu taşıma araçlarında sessiz konuşurlarmış.
    şimdi bu yüksek sesle konuşan biri kendimi düzelteyim, haklılar demez de bana dönüp o zaman o ülkelere git diyebilir.
    şaşırmam yani!
  6. 2 seçenekten birine dahil olandır:

    1- yaptigindan habersizdir. dagdan inmis bir barzodur, insanlari rahatsiz edip etmeme gibi bir kavramla henuz tanismamistir.

    2- bilincli olarak yapmaktadir. sinema onlerinde, kafelerde, alkollu mekanlarda bu cins sigirlardan en az 3 unun, mumkunse 4 unun toplanmasi durumunda cevreye "bakin, nasil da egleniyoruz, tam eglenilecek adamlariz aslinda biz" mesajlari yollamasi durumuna hepimiz sahit olmusuzdur.
  7. eziktir, bagirarak ezikliginden kurtulmaya calisiyordur, yanlis yoldadir. cocukken cok baskilanmislardir, iki cift laf ettirilmemislerdir. buyuyunce de bakin ben konusan sozunu dinleten biriyim diyerekten kulaklarimiza tecavuz eder.
  8. kimileri bunu bilerek yapmayan insanlardir. nereden biliyorsun diye soracak olursaniz kendimden biliyorum. herhangi bir caba sarfetmeden, mutlu oldugumda ve kendimi kaptirdigimda sesim cok yuksek cikar. sinir veya ofkeyle ya da medeni olmakla da alakasi yok tamamen insanin kendiyle alakali bir sey. evde iki kisi konusurken bile sesim asiri yuksektir ve uyarildigimda farkederim. uyarilinca da 'yine mi yaptim' diye icimden konusup kisa bir sure utanirim.

    yine kendimden biliyorum, bu insanlar yuksek sesle konusan insanlara : 'yavas ol basim catladi' diye uyari yapip, 'ama sen de bagirarak konusuyorsun' tepkisini alir ^:swh^

    bazi insanlar bagira bagira anlasiyor. hatta bagirmak da degil. onlar genetik olarak yuksek seste sabit kilinmis insanlar ^:swh^
  9. bu tür konuşmaları hiç sevmiyorum. hele sabahın köründe metroda-otobüste olan cinsleri vardır ki kafanızdan ateş çıkmasına bile neden olur o saatte. lakin bazıları için bir alışkanlık sebebidir.

    annemlerin geldiği coğrafya da özellikle en belirgin özellikleri yüksek sesle konuşmaktır. aile arası toplantılarında da bu özellik her an kendini gösterir. nasıl bir karmaşanın arasında olduğunuzu anlamazsınız bazen. adam mı kesiyorlar, pazar yeri midir, bu insanlar tartışıyor mu.. diye bir dolu düşünceye kapılır gidersiniz zira onlar sadece sohbet ediyordur.
  10. liselilere kadar kendimi tutuyorum eğleniyolardır, çevrelerinin çokta farkında değillerlerdir diye. ama bunu yapanlar eşek kadar insanlar olunca sinirlerini zıplatıyor insanın. anıra anıra telefonda konuşmak nedir ya en çok da buna sinir oluyorum. beceremiyorsan konuşma arkadaşım otobüste o telefonla.