1. youserlar merhaba,
    bir tanıdığım için ziraat fakültesi hakkında sorularım olacak bölümden anlayan varsa kızıllandırırsa sevinirim. teşekkürler şimdiden.
    edit (bkz: akinburak) teşekkür ederim.
  2. aramızda elbet tercih yapacak olanlar vardır. okuyan, okumuş olanlar üniversiteler hakkında deneyımlerini yazarsa yönlendirici olur veya en azından fikir verebilir
  3. gitmek istediğiniz bölümü bitirmiş veya hali hazırda okuyan biri ile konuşmadan bodoslama tercih yapmayın. hatta bu söylediğimi tercih edeceğiniz üniversiteye ve fakülteye de uygulayabilirsiniz. yoksa daha sonra pişman olma ihtimaliniz fazla olur. okulunu sene atlamadan bitirenle de haddinden fazlaca uzatmış adamla da konuşun. bu söylediğim özellikle üniversiteler arasında çok fark ediyor.
    gazi üniversitesi inşaat mühendisliği ile alakalı soru varsa gönderin gelsin. yılların öğrencisi olarak en azından işin okuma kısmı konusunda fikir sahibi olmanıza yardım edebilirim.
  4. vallahi diyeceğim şu ki : kaç sene hazırlanırsan hazırlan istediğin kadar danışmanlardı,hocalardı bir sürü bu konunun cini olmuş insan sana akıl versin. o an tam bir eşref saati. 2. senemde üniversiteyi kazanmış biri olarak aklımdan hiç olmayan bir bölümde ve şehirde okuyorum. bunun bilinçli olmakla,şöyle böyle olmakla bir ilgisi yok bana kalırsa. idealleriniz varsa diyeceğim bir şey yok tabiki ağrı'da da olsa yazın okuyun. ama bir idealiniz yoksa bana göre üniversitenin adını kıstas alın. devlet üniversitesinde okunmalı bu devirde.
    mavi
  5. önümüzdeki sene bu zamanlar muhtemelen benim de 2. üniversite olarak yapacağım eylemdir.

    (bkz: harita ve kadastro bölümü)

    bu bölümü okuyan, bilen kimseler var ise mesajlarını esirgemesinler.
  6. üniversite tercihlerini yapacak arkadaşlara elimden gelen her türlü desteği verebilirim. üniversite, fakülte, bölüm ve hatta il bilgisi isteyenler, lütfen danışmaktan çekinmeyiniz.
  7. sülalede-mahallede "okumuş abla" olarak kabul edildiğimden dolayı şu günlerde eş dost akraba çocuklarının tercih danışmanlığını yapmaktayım.

    son 1-2 gündür uzmanlaştığım alan genellikle şunlar:
    --erkek öğrencilerimiz için: "en iş bulunabilecek-en para getirebilecek önlisans bölümleri"
    --"diplomam olsun iş mühim değil zaten zengin koca bulup evleneceğim" diyen kızlarımız için açıköğretim fakülteleri.

    dalga geçmek için söylemiyorum bunları. çocukların ve ailelerin istekleri o yönde. ve malesef hayat dediğin bir acımasız gerçek.
  8. mimarlık düşünenlere yardımcı olurum mesaj atmanız yeterli. ama en önemlisi kendi istediğiniz bölümü okuyun şehir üniversite 4 yıl sonra bitip gidiyo diplomanıza da ilk 5 yıldan sonra kimse bakmaz ama o seçtiğiniz bölümü ömür boyu yapacaksınız o yüzden okulu değil bölümü seçin
    wtf
  9. bu sene kazanamayacağız gibi duruyor ama hayırlısı artık. inşaat mühendisi youser varsa bir kaç sorum olacak.
    wolf
  10. tek tavsiyem:
    özel bir durum yoksa ailenin olmadığı bir şehre gidin.