1. aynı şekilde, genç arkadaşlara, türk dili ve edebiyatı, çağdaş türk lehçeleri ve edebiyatları, ve dil bölümlerinde yeşillendirebilim..
  2. kendi bölümüm beslenme diyetetikten yola çıkarak biraz da sağlık bilimleri için konuşuyorum;

    -bölüm ne olursa olsun kesinlikle köklü bir üniversiteyi zorlayın. yeni açılan üniversiteler, üniversitelerde yeni açılan bölümler her zaman risktir. deneme tahtası olursunuz. doğru düzgün hoca yoksa eğitiminiz de etkili olmaz. tek profesör 2 yardımcı doçent 3-5 asistanla üniversite eğitimini tamamlamak zorunda kalırsınız. anlamak yerine ezberlemek zorunda kalırsınız ki bu sınıf geçmek ve mezun olmak dışında, pratikte hiçbir işinize yaramaz.

    - hocasızlıktan, 1 yıllık mezun diyetisyenin beslenme biyokimyası dersi verdiği üniversiteler var malesef. (ki bizim bölümün temel ve en ağır dersidir)

    - hastanesi olmayan, ya da yapım aşamasında olan üniversitelerde sağlık bölümleri tercih etmemeye çalışın, kendi hastanesi varsa her şey ders gibi olur. aktif rol alırsınız ve uzun süre staj yaparsınız. diğer türlü, etraftaki çeşitli hastanelere gönderildiğinizde sadece gözlem yapma şansınız olur, özellikle özel hastanelerde hastaya bir cümle etmenize bile fırsat verilmez.

    -staj imkanlarını iyi araştırın. sağlık bilimlerinin yarısı staj demek. hastayla birebir görüşmeniz gerekiyor ve ne kadar çeşitli hasta- hastalık görürseniz o kadar iyi.
    ben 1 dönem boyunca çocuk hastanesinde staj yaparken başka üniversitelerde sadece 3 gün çocuk hasta görerek mezun olanlar da vardı.

    -bunu söylemek belki ülkenin durumu acı ama. iş başvurularında etikete çok önem veriliyor. bazı üniversite isimlerini söylediğinizde üst sıraya tırmanıyorsunuz. o yuzden mümün olduğunca böyle bir üniversiteye gitmeye çalışın.

    allah yolunuzu açık etsin.
    soru varsa, yardımcı olabileceğim bir şey varsa elimden geleni yaparım.aklınızda olsun.
  3. youreadse genelde muhabbetine şeyler yazmamaya çalışıyorum ancak üniversite tercihi kabul edelim etmeyelim hayati bir karar. bu yüzden istanbulda ya da başka yerde tıp okumak isteyen adayların sorularını yanıtlayabilirim memnuniyetle.
  4. öğrenci için zaten stresli olan bir sürecin eşiktekinden beşiktekine kadar çevredeki herkesin akıl vermeye kalkmasıyla kabusa dönüşerek son bulur. üzülerek söylüyorum ama çoğu ailede tercih baskısı var. ailenin yaşadığı şehirde herhangi bir üniversiteye puan yetiyorsa bölümün ne olduğu nasıl olduğu önemsiz oluyor bu tip aileler için. he eğer tutmuyorsa en yakın mesafedeki okulun tercih edilmesi yönünde baskılar oluyor. tercihleri aile bireylerinin yaptığını da görmüşlüğüm var. bu gibi durumlara maruz kalan arkadaşlar hayatlarının geri kalanında pişman olmamak için tercihlerini kendi istedikleri şekilde değiştirsinler derim ben.
  5. 3-4-5 temmuz tarihlerinde istanbul - lütfü kırdar kongre ve sergi sarayında,
    8-9 temmuz tarihlerinde ankara - Congresiumda üniversite tercih fuarı gerçekleştirilecek.

    devlet ve vakıf üniversiteleri ve yabancı üniversitelerin temsilcileri - standları yer alacak.
    eğitim uzmanları tercih danışma hizmeti verecek.

    Giriş ücretsiz ancak davetiye almak gerekiyor. fuar girişinden veya sitesinden alabilirsiniz.
  6. çanakkale ve üniversitesinin eğitim fakültesi hakkında sorulara yardımcı olabilirim ben de.

    kesinlikle gitmeyi istemeyeceğiniz ama açıkta kalmamak için yazacağınız yerleri tekrar düşünün. 2/4 sene bunun pişmanlığını çekersiniz. bir de siz hangi mesleği yapmak istiyorsanız onu yazın, hergün işe küfür ede ede gideceğiniz bir işi kimse istemez. (bkz: 3 idiots)
  7. aydın, adnan menderes üniversitesi veya tıp hakkındaki sorularınızı yanıtlayabilirim. bir damla kırmızıya bakar.
  8. eğer
    matematik ve mantık sorularını sevmiyorsanız bilgisayar mühendisliği yazmayın.
    değilse
    yazın.
    ayrıca bilişim sürekli ve hızlı gelişen bir alandır. azimli, sürekli araştıran ve sabırlı biriyseniz yazın.
    jir
  9. bilgisayar mühendisliği ve çankaya üniversitesi hakkında bilgi almak isteyenler kızıllandırabilir.