1. iyi dersaneye gidip milletle yarışırken stres olacağınıza dandik dersanenin gözbebeği olun, motivasyonunuzu doruk noktaya çıkartın. laissez faireci değil, keynesci olun, protectionist olun.
    zei
  2. yapamadığınız sorularda c veya d yi işaretlemeyiniz.çünkü her kitapçıkta soru cevaplarının seçenekleri değişiyor.onun yerine boş bırakınız. 4 soru sonra tekrar okuyup deneyiniz.
  3. -heyecanınızı kontrol altında tutmaya çalışın,
    -her soruya ayıracağınız süreyi geçmemeye çalışın, disiplinli olun.
    -çok olmamak kaydıyla ara sıra su için, susuz kalmayın.
    -soruları iyi okuyun, dikkat edin. sonuçta anlamadığınız/yanlış anladığınız bir soruyu çözemezsiniz değil mi? boş yere vakit harcamayın.
    -optik kağıda işaretlerken dikkat edin kaydırmayın. işaretleme yaparken içinizden "17-b" şeklinde yapacağınız işaretlemeyi tekrar edin ve gözünüzle takip edin. soru numarasının doğru olduğuna kesinlikle emin olun.

    gibi tavsiyelerdir. sınava gireli yıllar olduğu için aklıma gelenler şimdilik bunlar.
    hadi başarılar.
    logan
  4. herkes sakin olun der ama önemli olan nasıl sorusunun cevabıdır. kendi tecrübelerimden örnek vermem gerekirse;
    -bir hafta önceden 11de uyuyup 7 de kalkmaya bünyenizi alıştırın
    -gerekirse yasemin, papatya çayı,yoğurt kullanabilirsiniz yatmadan önce
    -bu sınavın hayatınızdaki önemi gözünüzde büyüttüğünüzün binde biri kadar, şayet emek verirseniz yapamayacağınız hiç bir şey yok
    -her zaman taban hedefiniz olsun. ben kitapçığı açtığımda eskişehir elektrik-elektronik diye açmıştım, bu beni rahatlatıyordu^:şimdi itüdeyim ;)^
    -kendinizi sevin ve bunu milyarlarca kere söyleyin
    -ailenizin sizden beklentisi yok bunu o kalın kafanıza sokun, ananız babanız -şu çocuk büyüsünde 25 yıl sonra bize baksın- amacıyla doğurmadı sizi, acıtasyon yapmayın kendinize, onlar bi hal çaresi bulur
    -son olarak iyi düşünün iyi olsun, kötü bile geçse önemli değil lys'nin etkisi daha fazla. bu gözler elli binden beş bine çekenleri gördü
    r2-d2
  5. yesil
  6. sınav daha önce çözdüğünüz denemelerden çok daha zor olabilir. nasıl çözcem lan bu soruları diye ağlama moduna sakın geçmeyin. zor sınav aslında çalışan adama iyidir sadece panik yapma.

    sınav tam hayal ettiğin, denemelerde çözdüğün zorlukta olur. sakin sakin çöz seni kimse tutamaz.

    sınav biraz kolay olursa da sakın "ulan ne kolay sınavmış biraz da öbür elimle çözeyim de ağzımla kodlayayım" havalarına girmeyin tedbiri elden bırakmayın.

    üstte yazdıklarımın hepsi tecrübedir mavra değildir.
  7. taze bir ygs mağduru olarak verebileceğim en faydalı tavsiye sakin olmanızdır. ygs tamamen psikolojiye oynayan bir sınavdır. bu sınavda sizden çok daha az çalışmış olan ve sizden çok çok daha az bilgiye sahip olan bir kişi sizi rahatlıkla geçebilir , aynı şekilde siz de başkalarını rahatlıkla geçebilirsiniz eğer sakin olursanız. kendimden biliyorum geçen sene "abi kesin ilk 5.000 deyim yeaaa" deyip sınava her zamanki soğukkanlılığımla girdim. 24.000 küsür sıralama geldi. niye böyle oldu ? çünkü sınav sırasında kendimi yönetemedim ve stres yaptım. hani soğukkanlıydın demeyin zira türkçe paragraflarını çözerken birden bire kendinizi "kenan bey burası gerçekten televizyondan görüldüğü gibi değilmiş" derken bulabilirsiniz. sınav ilk başladığında biraz stres yapacaksınız normal olarak , sonrasında kasmayın ve rahat rahat çözmeye çalışın . unutmayın "offff çok kazıkmış sınav " düşüncelerine dalıp sınavda stres olmanın hiçbir alemi yok çünkü aynı şeyi o anda herkes söylüyor olacak.
    zaten önemli olan lys gençler . bu gözler neler neler gördü , lys ile ygs sırasını 50.000 den 20.000'e çeken mi dersin 30.000 den 10.000'e çeken mi dersin... aynı şekilde bu gözler 20.000 den 50.000'e çekeni de gördü. o yüzden ygs'de stresinizi yönetin ve vakit kaybetmeden lys'ye abanmaya başlayın.
    ayrıca bu sene yine keyfine gireceğim , ama bu sefer "kesin ilk 5.000 deyim yeaa " smiley smiley.
    rosky
  8. çalışmalarınızın odağı ygs olmasın çünkü bu sınavdaki başarınız sınav anındaki ruh halinize ve şansa bağlı. ygs yerine lys ' ye çalışın böylelikle ygs 'den istediğinizi alamasanız bile lys ile açığı kapatırsınız.
  9. sınavları daima ideallerine ulaşmak için bir araç olarak gör ardından başarı nasılsa gelecektir.
  10. kafanız rahat şekilde girip , sınav bitimi sadece lys ' ye odaklanmanız , ygs'yi kafanızdan atmanız en sağlıklısı olacaktır.