1. ben de organizasyonu düzenlemek için gönüllüyüm. pazar akşamı izlenmek üzere haftalık birkaç film seçer ve bu filmler hakkında sizleri bilgilendiririm. seçtiğim filmleri hafta içi çarşamba veya perşembe günü burada açıklarım. izlenecek film için son oy verme günü cumartesi akşam saat 10.00 olur ve pazar akşamı herkes filmi izler. herkes çarşamba akşamı yeni film listesi yayımlanana kadar burada filme dair yorumlarını, çözümlemelerini paylaşır.

    bunlar da yarın akşam için oylamaya sunmak istediğim filmler:

    1. a scanner darkly - Richard Linklater

    "Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Winona Ryder, Woody Harrelson Amerika'da uyuşturucu ile yapılan mücadele artık sona ermiş ve başarısız olunduğu herkes tarafından kabul edilmiştir. Bir bataklık ta olan ajan Fred aynı zamanda bu mücadeleyide destekliyordur. Kendisinin uyuşturucu bağımlısı olması sebebi ile ikinci bir karakter geliştirilmiştir. Bob ismindeki bir hayali kişinin peşine narkotik polislerini takar ve sonu olmayacak bir mücadele içine sokar."




    2. incendies - Denis Villeneuve

    "İkiz kardeşler Jeanne ve Simon henüz yaşamını yitiren annelerinin vasiyetini okumak üzere notere gelirler. Vasiyette annelerinden hiç beklemedikleri bir istekle karşılaşırlar. Anne Nawal Marwan çocuklarından hakkında hiçbir şey söylemediği babalarını bulmalarını istemektedir. Böylece çocuklar Lübnan'a doğru bir yolculuğa başlarlar. "




    3. Handler der vier Jahreszeiten - rainer werner fassbinder

    "Hans, horgörüldüğü, sevilmediği, aşağılandığı için toplum içinde kendine yer bulmakta güçlük çeken bir seyyar satıcıdır . Çevresinden destek göremeyen Hans, bu çıkmazdan ölümüne alkol tüketerek kurtulabilecek midir?"




    oy verme işlemi için bir hemen altımdaki yorumun sahibi "karaca" dan feyz alıp bir anket de ben oluşturdum: "20 Mart akşamı hangi filmi izleyelim?"

    gelecek hafta için yapacağım listelerde farklı kategoriler (büyük yönetmen, cannes ödüllü, türk sineması vb.) oluşturmaya çalışıp film tanıtımlarını daha ayrıntılı yapmaya çalışırım. tavsiyeleriniz olursa da özelden mesaj atabilirsiniz
  2. birden fazla gönüllüsü olan oluşum. hareketli olacak bir gruba benziyor. ayrı ayrı anketler olacağına işbirliği içinde birkaç kişinin organizasyonu yapması da güzel olur.

    film önerilerini her yazarın 1 film tavsiyesi ile yapmak en doğrusu. bir yazarın birden fazla önerisi varsa sonraki haftalarda değerlendirilir, bir haftalık bir olay değil sonuçta.

    anketi hemen açmak da bu açıdan doğru değil birkaç gün önerileri toplayalım.

    5 öneri geldi şu anda pazar akşama kadar önerileri toplayalım 2 gün oylama açık kalır ve haftanın filmini seçebiliriz pazartesiden itibaren sonraki haftanın önerileri toplanır böylece daha uzun zamanımız olacaktır 2.haftadan itibaren...
  3. güzel bir fikir, ben de elimden geldiğince katılırım.

    bir not, filmlerin illegal izlenebileceği bağlantıları burada paylaşmak uygun olmayabilir.

    ikinci not, ülkemizin internet girişimcilerinin streaming gösterim sağlayan web sitelerinde oluşturduğu arşiv fena değil, çoğu film için sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum. film seçiminde ulaşılabilirlik bir kriter olarak göz önünde bulundurulur.

    son not, izlenecek filmlerin seçiminde daha sistematik bir yol izleyebiliriz. her ay bir tema belirleriz ve o temanın en güçlü kabul edilen 4-5 filmini seçip ay boyunca izleriz. bir kaç kişi fransız filmleri demiş, mesela temalardan birisi fransız yeni dalgası olabilir. ya da bir ay fellini filmlerini izleyebiliriz. akım, yönetmen ya da oyuncuya bağlı kalmak zorunda da değiliz. terör, iç savaş, mültecilik ve benzeri gibi ne yazıl ki gündemimizi belirleyen konuları da seçebiliriz. böylece sadece bir film izlememiş oluruz, bir akım ya da konu hakkında derli toplu fikrlerimiz olur.
  4. arkadaşlar niçin birisi ben gönüllü olayım önerileri mesaj atın anket oluşturayım dedikten sonra başkaları çıkıp gönüllüyüm deyip direk anket açıyor ki? "yeni1hayat" arkadaşımız olayı başlatmış herkese fikrini yöneltmiş insanlarda önerilerini ona sunmuş sonrasında tekrar emrivaki yaparsak ortalık karışacaktır.
  5. bildirim talep ettiğim ilk başlıktır. umarım arada kaynamaz. eş zamanlı izlemek elbette zor olacaktır ancak haftalık etkinlik haline dönüşmesi daha yapılabilir hale getirecektir etkinliği. buradan yürümemesi dahilinde feysbuktan da işler hale getirilebilir kanısındayım. sinefillere selam, seyre devam.
  6. yeni1hayat'ın film seçimi konusunda önerdiği sistem bence iyidir. Ek olarak, bir ay belirlenecek bir tema üzerinden, sonraki ay ise serbest öneriler verilirse daha güzel olur. Böylece hem bir tematik festival havası olur, hem de serbest aylarda izleyeğimiz filmlerle birlikte daha zengin bir içerik oluşturabiliriz. Ayrıca, gruba dahiliyet arttıkça öneri sayıları da çoğalacaktır. Her önerilen filmi ankete koymak zulüm olur, işlerliği olmaz. Bu sebeple her hafta önerilen filmlerden rastgele 10 tanesi seçilerek ankete konulabilir.
  7. youreads film grubunun film etkinliğinin 2. haftasının filmi dufduf tarafından önerilen

    uçurtmayı vurmasınlar - tunç başaran oldu.

    İkinci hafta biraz ilgi dağılır gibi oldu. Toplam 14 oy kullanıldı, uçurtmayı vurmasınlar 6 oy alırken welcome 5 oy aldı.
  8. netflix türkiye'ye açılmış iken bu başlığın tarihe gömüleceğini düşünüyorum ancak aylık ücreti ödeyecek durumu olmayan öğrenci arkadaşlarım için halen iyi alternatifler de mevcut.

    bunlardan birincisi gremots, bu site gerçekten enfes, gerek kalite gerek arayüzü dikkate değer. her geçen gün de iyiye giden bir site.

    bir film manyağı olduğum için bu sektördeki çoğu siteyi bilirim. bu aralar yeni açılmış bir siteye bakınıyorum. gerek teması gerek filmlerdeki senkronizasyonlarda hata olmayışından gerek ise search kısmının gelişmlişiliğinden ötürü internetten film izlemek için bu site film izle sitesi tercih edilebilir gibi duruyor.

    film izle