1. gönderilecek yer sıkıntısı olursa şu anda çalıştığım belde oldukça müsait.diğer yerler bitince bu tarafa da çalışabiliriz.yıllar önce lisedeki ekiple yapmıştık böyle birşey, ama olay bi yerden sonra bizi öyle bir aşmıştı ki kargoya verirken hayretler içinde izlemiştik. düşünsenize sınıfta üç beş kitap toplayarak başladığımız kampanya tam kırk kolilik bir sele dönüşmüştü.tabi bunda test kitaplarını da kabul ediyor oluşumuz çok etkili olmuştu, üst dönemden bir tayfa bir arkadaşlarının arabasını ödünç alıp kızılayın neredeyse tüm dersanelerini dolaşmıştı. umarım buradaki kampanya da aynı etkide olur.
    öte yandan liste olayı da mantıklı, listeden seçip satın alarak ilgili yere kargolatmak çok rahat olacaktır, birçok sitede kargo çok uygun fiyata zaten, kütüphanesine dokunmadan yardım etmek isteyenler için de iyi bir yol olur zannımca
  2. sosyal medyada da yaymaya çalışıyoruz fakat önce içerideki envanteri kendi aramızda çıkarmamız sağlıklı olacak.

    • toplam kitap sayısını üstüne koya koya belirleyeceğimiz yolda, katılımcıların başlık altına güncel bilgileri eklemesini rica ediyorum. elimizde verilerle hareket edersek daha çabuk ve sağlıklı yol alırız.

    • ilk hedefimiz 100 kitaba ulaşmak. ilk çıtayı geçelim, sonrasını daha kolay getiririz.

    • "haydi pamuk eller webe" diyor ve destekçilerimizi klavye başına çağırıyorum.
  3. az önce suruç ilçe milli eğitim müdürlüğü ile tekrar görüştüm. ellerine bazı paketlerin ulaştığını, bazı paketlerinse üzerinde alıcı adı olmadığı, içinde kitap olduğu da belirtilmediği için geri gönderilebildiğini söylediler. paketin üzerine "milli eğitim müdürünün dikkatine" veya "kitap kampanyası" gibi bir ibarenin yazılmasını istediler. bilginize...
  4. facebook paylaşımındaki -belli ki iyi niyetle yazılmış ama- "kitap olsun da ne olursa olsun" yaklaşımına karşı olmakla birlikte, ilkokul ve ortaokul yaş gruplarına önerilen kitaplardan tedarik ederek katılmak istediğim kampanya.

    muhtemelen araf'a özel mesajla da ulaşan olmuştur, süreci çok uzatmadan gönderim şekline ve zamanına karar verip kütüphaneyi oluşturmaya başlayalım bence, gerekirse sonrasında 2., 3. kez de gönderim yapılabilir sonuçta, ne kadar çabuk sevindirmeye başlarsak kârdır ;)
  5. ben van'a kitap gönderim kampanyasından kalanları müzik/sinema vb arşivimin kalanıyla beraber kolilere koyup kaldırdığım için, meb müfredat listesiyle beraber sahaflara gidip oradan kitap bakacağım bu hafta sonu. dünya klasiklerini tercih edeceğim. jules verne, h.g. wells okusun, ufku açılsın çocuklarımızın. müsaade olsa filmlerini de eklerdik ya, başka yüzyıla.
  6. youreads yazarlarınca toplanacak kitaplarla gönderilmesi için aşağıdaki kitapları hazırladım. yer ve zaman belirleninceye kadar çoğalabilirler. bilemedim şimdi.

    * seçme şiirler - victor hugo
    * isabelle - andre gide
    * kadınlar okulu - andre gide
    * dilenci - necip mahfuz
    * eski zaman beyleri - nicolai gogol
    * cimri - moliere
    * denemeler - montaigne
    * therese raquin - emile zola
    * meyhane - emile zola
    * ezilenler - dostoyevski
    * yüzbaşının kızı - puşkin
    * faust - goethe
    * iki şehrin hikayesi - charles dickens
    * zeytindağı - fatih rıfkı atay
    * felatun bey ile rakım efendi - ahmet mithat efendi
    * handan - halide edip adıvar
    * bizim büyük çaresizliğimiz - barış bıçakçı
    * sevgilerde - behçet necatigil
    * 100 temel eser özetleri
    * mehmet emin yurdakul (yaşamı, sanatı, yapıtları)
    * necip fazıl kısakürek (yaşamı, sanatı, yapıtları)
    * pir sultan abdal - cevdet kudret

    evet evet, çoğalabilirler.
  7. bu ilk sefere dair;

    • tatil mevsiminde, katılımcı sayısı az olduğundan,
    • araç konusu makul süre öncesinde çözüme kavuşmadığından,
    • son dakikaya değin belirsizliklerle ilerlememizi sağlıksız bulduğumdan,
    • kendi sağlığım da bugünlerde yollara düşmeme mani olduğundan;

    bağışlanacak kitapların bir elden gönderilmesi adına toplanmak yerine, katılacak azınlığın ptt kargodan müşteri numarası alıp indirimden faydalanarak ^:giriş yazısında detayları verdim^ bireysel gönderide bulunmasını tavsiye ediyorum.

    dilerseniz bunu tercih edebilir veya daha disiplinli bir şekilde organize olabilirsiniz. bu sefer ya da daha sonra. fitili yaktık, sonrasını getirmek sizlere kalmış.

    katılan herkese teşekkürler.

    cehalete karşı bilgi, kibire karşı görgü aşılayacağımız her insan bir umuttur.
    bugünü ve geleceği bilinçle şekillendirmek dileğiyle...
  8. kitap listesi oluşturmak ve ihtiyaç sahiplerine organize bir şekilde göndermek iyi fikir. an itibariyle müsait değilim, müsait olan arkadaşlar kitap listesi olusturabilirlerse süreci baslatmis oluruz.
  9. daha önce bu başlıkta ayrıntılarını verdiğim bir okula kütüphane oluşturuyoruz, türk ve dünya klasiklerine ihtiyacımız var, karşı ödemeli kargo ile de gonderebilirsiniz, desteklerinizi bekliyoruz.

    adres: edremit toki anadolu imam hatip lisesi, esentepe mahallesi, 2.bölge 3.etap küme evler.
    edremit/van