1. başlık engellemek konusu bu aralar çok popüler olunca birkaç fikrimi buraya yazayımda ileride kaybetmeyeyim dedim.

    başlık engellemeyi aslında biraz daha özelleştirmek lazım. örneğin x yazarın başlıklarını görmemek suistimale çok açık. bunu abi şu yorumunda dile getirmişti.

    youreads de başlık engellemek başlık açıldıktan sonra oluyor. bir yazarı engellediğinizde başlık güncelde gözüküyor diye biliyorum ama yanlışım olabilir. emin değilim.

    ileriki günlerde yani troller burayada akın akın geldiğinde yazarlarımızda doğal olarak güncelde y başlığını görmek istemeyecektir. bunun içinde yönetime isyan edeceklerdir.

    o günler için nacizane bir önerim var. güncelde görmek istemediğimiz başlıkları tek tek seçmek yerine toptan seçelim. biraz daha açarsak, ekşi kelimesi geçen hiçbir başlığı güncelde görmek istemiyorum veyahut içinde suriye kelimesi geçen başlıkları güncelde görmek istemiyorum gibi örnekler çoğaltılabilir.

    bu sistem hali hazırda ekşi sözlük de işliyor. tek farkı kullanıcıların tercihleri yerine sistemin engellediği kelimeler güncelde gözükmüyor. bizim yaptığımız sadece bir kuralı dikte etmek yerine yazarların isteklerine göre hareket etmek.