1. kesinlikle profesyonel ordu olmalı. eline silah almamış kişiler gidiyor askere, sonra ateş düştüğü yeri yakıyor. savaşa amenna herkes gider, gitmeli; ama ben böyle çürük çarık olmasını istemem. askerin esrarla, hapla tüple işi olmamalı. bordo bereli gibi olsa askerlerimiz düşün, çoğu ülke korkar. ve şu da var, insan sevdiği işte başarılı olur. askerliği çok seven insanlar var, disiplin aşığı insanlar var. işte onlar asker olarak doğmuş.
    han
  2. saçmalıktır. ben buna saçmalık diyorum diye, bana vatan haini diyecek olanların ise bu düşünce kendi yobazlığıdır. bir savaş çıksa, bende ülkemi savunmak için elimden geleni yaparım, yapmaya çalışırım fakat ben niye askere gitmek zorundayım onu anlayamıyorum. evet lisans mezunuyum, mesleğim var ve yüksek lisansta altıncı dönemimdeyim hala gitmedim ama bana diyor ki bu yaz mezun olamazsan gitmek zorundasın, ha ben mezun olacağım da kendimi bu alana yönelttim ve ülkeme bu alanda fayda sağlamak istiyorum, bırak benim askerliğim de böyle olsun. oturduk bedelli bekliyoruz.
    devletin saçma yaptırımlarından biri de bu ki bunun daha hafif versiyonu ve diğer mağdur olduğum durum genel sağlık sigortası ve dolaylı olarak gss prim borcu
    1940
  3. "zorunlu askerlik hizmeti, emek, zaman ve kaynak israfıdır. erlik, derhal bir meslek statüsü kazanmalı ve profesyonel ordunun bir parçası haline gelmelidir. her üç ayda bir toplanan yüz binlerce genci askere dönüştürmek için harcanan çabanın onda biriyle ordunun işlevselliği on kat arttırılabilir. sosyo-ekonomik açıdan geri bırakılmış bir toplumun zorunlu askerlik hizmeti yoluyla olumlu anlamda biçimlendiği düşüncesi asla geçerli değildir. bunun kanıtı, nesillerdir askerlik hizmetini tamamlamış erkeklerin yönlendirdiği günümüz toplumunun mevcut düzeyidir. askerliğin insanı adam ettiğine ilişkin inanç, bütünüyle temelsizdir. on dokuz yaşına kadar cahil bırakılmış genç erkekleri dayatma yoluyla, on beş ay içerisinde bilinçlendirmek mümkün değildir. dolayısıyla, 460 gün boyunca izmarit toplayarak mıntıka temizliği yapmış olanla, kanalizasyonu denize akıtan aynı kişidir. dolayısıyla, 460 gün boyunca vatan sevgisi aşılanan insanla, devletine kazık atan aynı kişidir. dolayısıyla, 460 gün boyunca vatandaşını adam etmek için uğraşanla, insani gelişmişlik endeksinde dünya 84'üncüsü olan aynı ülkedir. ordu, zorunlu katılımlara ihtiyaç duyamayacak kadar ciddi bir kurumdur. aldığımız eğitimin süresi on haftadır. çağdaş hiçbir ordu on haftalık erlere güvenerek varlığını sürdüremez. kahramanlık şiirleri okuyan ve komando üniforması giymiş beş yaşındaki çocuklar kadar asker olan bizler, bu vatan için öleceğiz. çünkü ne savaşmayı biliyoruz ne de hayata dair bir umudumuz var!"

    hakan günday - ziyan
  4. zorunlu askerlikle alakalı şöyle bir ... harita

    mavi ile gösterilen ülkelerde zorunlu askerlik yok.
    kırmızı ile gösterilen ülkelerde zorunlu askerlik var.
    türkiye'nin de bulunduğu turuncu alanlar ise zorunlu askerliğin kaldırılmasının gündemde olduğu ülkeler.

    bakıldığı zaman amerika ve avrupa ülkeleri gibi olmak istiyorsak zorunlu askerliği kaldırıp, profesyonel askerliğe geçilecek ya da orta asya ülkeleri gibi olmak istiyorsak böyle devam edecek.
  5. tsk iç hizmet kanunu askerlik harp sanatını öğrenme yükümlülüğüdür diyor.(m.2)

    anayasa angaryayı yasaklıyor(m.18), bununla birlikte kanunsuz emir, onur kırıcı muamele vb. her yerde yasak zaten.


    5 aydır askerim. vicdani retçi değilim. ne orduya ne savaşa karşıyım(gerektiğinde tabi). ama bu değil. askercilik dışında hiçbir şey yapmadık, çay paspas lastik hamallık gibi savaş sanatı dışında da her şeyi öğrendik. koca koca adamlar hastası sağlıklısı manyağı akıllısı hepsini çürük sepeti gibi doldurup onlara hiçbir şey (hiç, sıfır, bildiğin hiçbir şey) öğretmemek. albaylar tatmin olsun diye koca koca adamları müsamere çocuğuna çevirmek. (bkz: yanaşık düzen) bu vakit kaybı değil. bu olmamalı. bu şekilde hiçbir faydası yok ki.

    dışarıda vergi ödüyordum prim ödüyordum burada devlet deli gibi para harcıyor barınıp kalmam için. ne uğruna? bir tane albay oo güzel yürüyorlar desin, bir komutan beleş çay içsin. komutanlar ayak işini görsün diye. arada bir de eziyet edip stres atıyorlar etten püften sebeplerden. çök kalk koş bekle azar. evladı olan zorunlu askerliği savunmasın. artık bu erkeklik milletperverlik gibi görünmesin. zorunlu askerlik devlet kaynaklarına ve gençlerin milliyetçilik duygusuna zarar veren bir kavram.
  6. ülkemizdeki askerlik şu an çok kötü durumda. acemi erlerin teslim olmuş terörist kadar değeri yok. eğitimlerin içi boşaltılmış durumda. çoğu asker 12 ayda 11 kurşun atıp geri dönüyor. zaten o eğitimlerinde seviyeside çok düşük.

    fakat askere ihtiyacımız yok gibi hayallere kapılmamak lazım. 3-15 sene içinde savaşın içine bizde gireceğiz. eğer kimse bu ülkeyi savunmazsa suriyeden farkımız kalmaz.

    evet bireysel olarak bakarsanız askerlik saçma gelebilir, bireysel zarar olarak görebilirsiniz ama kimse gidip bu ülkeyi savunmazsa uğrayacağınız zarar daha büyük olacaktır.

    kurtuluş savaşında insanlar padişah ülkeyi batırdı o toplasın demediler. gidip gerekeni yaptıkları için şu an ortadoğudan çok farklıyız.

    zorunlu askerlik mi iyidir profesyonel mi bilemem fakat türkiyede ki zorunlu askerlik ile kıyaslamayın. tsk 30 yıl önce tsk idi. şu an askeriye sadece itin kopuğun ve saf anadolu çocuğunun toplandığı yer.