1. öncelikle modlardan bir ricam var; bir üstteki yorumu silmeyin. hakaret bana ediliyor evet, ama bir ibret vesikası olarak yaşasın burada. ben o arkadaş ile ilgili gerekeni hukuken yaparım, ama yayında kalsın. çok rica ediyorum.

    işte sovyetler'e hakaret eden aklın düzeyi budur hanımlar beyler; ardı ardına dizilmiş küfürler, hiçbir bilgi olmadan yapılan "paslı ve hantal" ithamları. destek? destek yok. bilgi? bilgi yok.

    bir tek bilgi var, 40 milyon insanı öldürmüş bir devlet olduğu yönünde; gönül ister ki düzeyli bir biçimde "şurada şu kadar, burada bu kadar" deselerdi, ama eldeki zeka ve saygı ile yetinmek zorundayız;

    1- bu arkadaşlar nazilerin öldürdüğü sovyet askerlerini de sovyetlerin öldürdüğü kişi sayısına ekliyorlar. oysa nazi orduları sovyetlere saldırdığında sovyetlerin ellerinde çiçekler, kapında sırılsıklam karşılaması gerekiyordu. mantıklı.

    2- bir devlet savaşırken, isyan edersen, devlet seni öldürür. gayet açık, gayet basit bir kuraldır. anlamakta zorluk çekenler ikinci dünya savaşından bi 20 yıl kadar önce yaşanan kurtuluş savaşımızın iç cephesine baksın bakalım, biz savaşta isyan edenlere ne yapmışız? tabii ki aynısını.

    3- savaşta sorun çıkaranları osmanlı göç ettirince tehcir, sovyetler göç ettirince soykırım. mantıklı.

    4- sizin 90'lı yıllarda kurtlu çikolata satmak dışında hiçbir hayrınızın dokunmadığı azeri çocukları moskova'da okuyup hoca olurken, sovyet fabrikalarında mühendis olurken, sovyetler türkmenistan'ı imar edip kırgızistan'a opera binası kurarken siz ne yapıyodunuz sevgili kardeşlerim? cevap veriyorum; türk evlatlarını amerikan ordusuna 23 sente pazarlamakla meşguldünüz.

    şimdi türk düşmanı kim, daha net çıkıyor ortaya.

    adama diyorsun ki tüm toplumun tam katılımı ile demokratik anayasa, tın; kültür sanat diyorsun, tın. patent diyorsun, ne olduğunu bildiği bile şüpheli. bilim diyorsun, tın. sağlık hizmeti için 4.000 kilometre tren yolu, cevap yok. tatil hakkı, toplukonut diyorsun mal mal bakıyor. içinden beyninin aldığı bir tek savaş araçları olmuş, buna da şükür.

    anca 40 yıl önceki laflar. ama o zamanın milliyetçileri en azından 3-5 bilgi sahibi olan; imkansızlıklardan öğrenediyse de öğrenmeye çalışan vatanperver abilerimizdi. ben görüşlerine katılmasam da kendilerini severdim. ne bileyim bir gün onları da mumla arayacağımı? hala bir tek argüman yok, anca moskof uşağı de geç. artık oranın adı moskova oldu gençler, uyandırayım.

    siyasi görüşünüz ne olursa olsun, hangi tarafa yakın olursanız olun. ama araştırın ve öğrenin. sevdiğiniz siyasi figürleri neden sevdiğinizi, sevmediklerinizi neden sevmediğiinizi bilin. aklınızda veriler, bilgiler olsun.

    son söz: güneydoğu değil, kuzey kuzey...

mesaj gönder