1. bunu benim için demeyen kalmadı çevremde. okuldaki arkadaşlardan tutun da öğretmenlere, akrabalara vs.

    şimdi bok gibi bir bölümde öğrenciyim ama hayatımda 1 kere bile adam akıllı ders çalışmadım. ilkokul birinci sınıftan şuan bulunduğum üni birinci sınıfa kadar hiç.

    arı kolejinin sınavında 39. oldum, açı dershanesinin sınavında 4. ve bir sonraki yıl 2. oldum ondan sonra zaten liseye geçince çalışmadan yapılması zorlaşmaya başlayınca dersler, 38. oldum.

    yani anlayacağınız gram ders çalışmadım ve karşılığını aldım. benden bi bok olmayacak.

    hayır bunları neden anlattım şimdi ona geleyim; insanları çok kolay yaftalıyorsunuz ve bu insanları yaftalayıp sadece akademik başarıyı zekaya bağlayıp çoklu zeka kuramının da bilgi-zeka ayrımının da anasını satan arkadaşlar aslında zeki olmayan arkadaşlar. kendilerini sadece böyle tatmin edebiliyorlar. yazık işte gülün geçin. şimdi bu yorum linç edilecek çünkü şöyle bir baktığınız zaman youreadsin kullanıcılarına büyük çoğunluğu akademik olarak başarılı insanlar. modern köle olmak için bu kadar çabalayan insanları pek takmayın derim.

    her neyse; bir yıl hazırlık ve bir yıldır bölümdeyim, çoğu arkadaşım ''zekisin kendini harcıyorsun'' veya ''sen neden psikoloji okumuyorsun'' dediler. ne bileyim işte ders çalışmak hoşuma gitse çalışıp gelirdim bi yerlere.

    ha niye bu kadar uzun yazdım; kuyruk acısı filan değil. saçma sapan insanların bireysel olarak tanımadıkları insanlar hakkında atıp tutmaları sinirlendiriyor beni ve bu arada bu insanlarla ilgili son bir şey söyleyeceğim; %99'u başkalarına gösteriş yapmak ve takdir edilmek için yaşıyor.^:swh^

    (bkz: dost acı söyler)
    (bkz: doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar)
    (bkz: ama youreadste linç ederler)

    edit: imla

    ekleme: söylemiş miydim, ankaranın en iyi 6. devlet lisesinden mezunum =)
    yeri kötü olmasaydı 3-4 olurdu da bilemiyorum.

mesaj gönder