1. sevgili arkadaşlar lütfen sağda solda gördüğünüz film, dizi ve kitaplarda geçen romantizm dolu, size gerçek aşkın 'uzakta da olsak beraberiz' temalı, ütopik mesajlarına inanıp zamanınızı heba etmeyin. zira hiçbiriniz ne bir mecnun ne de bir leyla. onlar bile gerçek değil. evlenirsiniz, eşiniz uzak bir yerde çalışmak zorunda kalır bir süre, buna bir şey diyemeyiz. bağrınıza taş basar, fedakarlık yaparsınız. fakat ortada buna benzer bir durum yokken böyle bir ilişki başlatmanın hiç mantığı olmaz. kendinizi kandırırsınız. telefonla veya internet ile ilişki yürütemezsiniz. bakın size kendimden örnek vereyim;

    üniversite yıllarımda bir ara bulaştığım, 2 yılımı alan ve bana kol gibi telefon faturalarından başka hiç bir şey sunmayan böyle bir ilişki yaşamıştım. o zamanlar böyle bedava paketler de yoktu. bir mesaja üç kontörün gittiği karanlık çağlardan bahsediyorum arkadaşlar. yeni nesil bilmez. postaneden telefon açıp yarım saat konuşuyorum ve sonuçta haftalık harçlığın yarısını verip çıkıyorum. mesajlarda sesli harfleri çıkartıp azami verim almaya çalışıyoruz ki biraz ekonomik olsun. mors alfabesinden hallice çağrı kodlamaları türettiğimiz zamanlar. uzun çaldırırsam çok özledim, iki kısa çağrı beni ara, tek kısa çağrı öptüm gibi. tanzimat dönemi şair yazarları gibi mektuplaştığımız zamanlar oldu. sonunda ne mi oldu? hatun kişi nişanlanacağını söylediğinde, 'cehennemin dibine kadar yolun var.' dedim ve bitirdim. iki yıl boyunca da bir çok yeni insan tanıma fırsatı kaçırdım. çok sonraları bana ilgi duyup elimden telefonu düşürmediğimi gören hatunların, bana yaklaşmakta çekindikleri itiraflarıyla da karşılaştım.
    sizi sevecek ve sizin de seveceğiniz yüzlerce insan var yakınlarınızda. böyle asosyal ilişkiler sizi daha çok depresif yapar, olan o güzelim sağlığınıza, zamanınıza ve gençliğinize olur. çok abartmayın. doğru insanı bulmak diye bir şey yoktur. bu bir hayaldir. godot'yu beklemek gibidir. siz doğru insan olmaya çalışın, zaten size uygun olan kişiyle karşılaşırsınız.

mesaj gönder