1. araba tertemizken hasar kaydı neden vardır; araba hafif bir kaza geçirmiştir,1000-2000 tl arası, sahibi kasko firmasına tamir ücretini 10-15 bin arası gösterir. aradaki farkı cebe atar. sonra sahibinden.com a ilan koyar, açıklamasında; "araba çok temiz, aslında hasarı daha düşük, ama sigortadan para almak için yüksek gösterildi." yazar. yani evrakta sahtecilik yaparak, nitelikli dolandırıcılık yapar.

    kanunen suç olmasına rağmen, memlekette bunu yapmayan enayi gözüyle bakıldığı için herkes yapar, bu nedenle de pek suç olarak görülmez, ilanlarda bile aleni bir şekilde yazılmasından, söylenmesinden kimse utanmaz.

    kasko şirketini aleni bir şekilde kandıran, bunu da hiç yüzü kızarmadan belirten bu dolandırıcılardan kesinlikle araba alınmamalıdır. kasko firmasını kandıran adam, araba satacağı kişiye kim bilir neler yapar. bu dolandırıcıların değil arabası, selamı bile alınmamalıdır.

    ayrıca bunlar tek kasko firmasına, yada arabayı sattığı kişiye değil, toplum olarak hepimize bir çok konuda zarar vermektedir;
    1- aleni bir şekilde bunlar yapıldığına göre, bu ahlaksızlık toplumun geneline yayılmaktadır.
    2- küçücük hasarlar için kasko firmalarından çok büyük paralar alındığı için, sigorta firmaları zararını kapatmak için zorunlu trafik sigortası ücretleri astronomik olarak arttırdı. bundan malesef hepimiz dertliyiz.

mesaj gönder