1. yapmak ya da yapmamak, işte bütün mesele orada saklı...


    ne için yapılır çocuk üreme iç güdüsüyle mi, soyun devamı? ya da bana göre artık son dönem modası. farkında olmadan takım kadrosu oluşturanları hariç tutuyorum elbet. ama kimine belki de pek çoğuna göre artık çocuk yapmak evlilik içi, çoğu zaman dışı, "kariyer" amaçlı. neden böyle düşünüyorum, bu kadar çocuk sahibi olmak isteyen insanlar var, işini gücünü, sağlığını, hayatını adayanlar... çünkü etrafta çocuk yarıştıran bir sürü ebeveyn var artık farkında mısınız ? okullarından tutun da aldıkları ek ders ve hobi eğitimlerine kadar bilinçsiz bir yarışa dahil oluyorlar. insanların çocuklarını geliştirip yetiştirmesi elbet güzel ama bana samimi gelmeyen şeyler var işte.

    yakın zamanlar da tam da dibimde yaşanmış çok üzücü bir haber ile ülkem meşgul oldu. neydi o; " ünlü bir restoranda meydana gelen kezzap olayı". sizi bilmem ama tüm algılarımı darmadağın etti işte tam da o olay. eğitim seviyesi diye bas bas bağıyoruz, gördüğümüz neydi? çocukluğuna insek belki de adamın içinden neler çıkacak, kimlerle kıyas edildi zamanında, at koşturdu ya da . ne başarılar almaya zorlandı.

    bilinçsiz bir çocuk yetiştirme durumu hakim hiç sınıflara ayırmama gerek yok. çocuğunu döverek öldüren bir kadına şahit olduk geçenlerde. ismi cismi duyulmamış adamların kapılar ardında, kızlarına tacizlerini konuşuyoruz. kontrol altına alınamayan bir durum var, izahı yok. tüm bunlar varken çocuk yapmak 9 aylık bir süreç ve olması gereken, nikah şahitleri ve davetliler huzurunda atılan imzaların hemen ardından. "sen ne istiyorsun" diye sorulmayan evlerde büyümüş çocukların, çocuk yapma psikolojisine itildiği zamanlarda kaçımız zaruretleri bir kenara itip kendi çocuklarına " sen ne istiyorsun" diye sormayı düşündü ya da soruyor hali hazırda.

    bana kalsa şayet evlilik de çocuk da bildiğin ehliyetle olsun artık. ehliyetsiz araba kullandırmayan insanlar toplumu da oluşturmasın. denetim ve gözetim altına alınsın. iki dakkalık zevki uğruna gecenin bir vakti çoluk çocuk sahibi olan bir şerefsiz başka çocukların ırzına geçemesin; yıkmasın umutlarını.. 3 çocuk diye yırtınmasın kimileri, önünü ardını alamıyorsunuz işte!

mesaj gönder