• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.50)
cosmos a spacetime odyssey
cosmos: a spacetime odyssey(bir uzay serüveni); carl sagan, ann druyan ve steven soter tarafından yazılan, cosmos: a personal voyage'ın devamı niteliğinde bir belgesel dizidir.[1] sunuculuğunu neil degrasse tyson (ilk sunucu carl sagan'ın eski öğrencisi, astrofizikçi) üstlenmektedir. ilk dizi gibi 13 bölümden oluşmaktadır. (vikipedi)
  1. bu belgesel o kadar güzel ki bu durum diğerlerine biraz haksızlık oluyor. bir kere zamanda ve mekanda serbestçe hareket ediyor. yeri geliyor animasyon kullanıyor. yeri geliyor evrenin başlangıcına gidiyor yeri geliyor geleceğimizi gösteriyor. bazen galaksimize dışarıdan bakarken bazen de tardigrarlari ziyaret ediyor.

    benim en sevdiğim kısmı ingiltere ve italya sokaklarında ve newton'nın evinin önünde çekilen sahneler. o kadar güzel ki belgesel bitince "benim ne işim var burada?" hissi uyandırıyor. gitsem gorsem oraları ne güzel olurdu.

    adamlar masalsı bir dille olayı anlatmışlar. size de sadece izlemek duser. fakat şunu söyleyebilirim ki bu belgeselin en büyük katkısı anlattıkları olmayacak, sana aşıladığı öğrenme isteği olacak.

mesaj gönder