• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.80)
gone girl - david fincher
david fincher tarafından yönetilen ve aynı adı taşıyan 2012 romanından gillian flynn tarafından uyarlanan, 2014 abd yapımı gerilim filmi. filmin başrollerinde; ben affleck, rosamund pike, neil patrick harris, tyler perry ve carrie coon yer almaktadır.

ortabatı amerika birleşik devletleri'nde geçen hikayede gizemli bir şekilde karısı kaybolan bir adam kısa bir sürede şüpheleri üzerine çekmektedir. filmde sahtekarlık, medya, ekonominin evlilik üzerine etkilerini ve insanların birbirlerini algılamaları incelenmektedir.

film 26 eylül 2014'de 52. new york film festivali'nin açılış gecesinde dünya prömiyerini yaptı. 3 ekim'de abd'de sinemalarda gösterime girdi. kayıp kız; pike ile drama dalında en iyi kadın oyuncu ve fincher ile en iyi yönetmen dalları da dahil olmak üzere dört altın küre ödülü adaylığı kazandı
  1. ben affleck, mimiksiz ve sinirimi bozacak seviyede olan oyunculuk yeteneğine biçilmiş kaftan bir rolü üstlenmiş. filmin ilk 20 -25 dakikasında çok basit ve sonu tahmin edilebilir bir izlenim vermesine bakmadan devam etmek lazım. çünkü iyiler kötü, kötüler iyi olurken kimi haklı bulacağınızı şaşırıp aslında herkesin kurban olduğunu görüyorsunuz.
    !---- spoiler ----!


    ilk yarıda insan nick'in o duygusuz ve boş bakan suratına vurup, bu kadına kim bilir neler yapmışsındır sen diye hesap soracakken aniden duvara çarpar gibi amy'nin muhteşem zekası ve profesyonelliği hak eden usta tavırlarıyla yüzyüze geliyorsunuz. hamileymiş izlenimi vermek için izlediği yol, komşularını soğukkanlılıkla kullanması, kan izleri ve eşyaların düzenlenişi derken aslında amy'nin psikolojik problemlerinin geçmişe dayandığını fark ediyorsunuz. hayatı boyunca hep mükemmel olmak istemiş, istediği şeyler tarafından istenmek, elde etmek, ve sıkılınca yok etmeye alışmış. şımarık bir kız çocuğunun usta planlarla ve tedavi edilmeyen bir sorunla harmanlanarak ne hale gelebileceğini göstermiş. amy korkutucu bir karakter fakat en sonunda nick'e dönüşü ve polislere verdiği ifadeyi iyi rol kesemeden vermiş olması hikayenin takıldıği ve karakterin kararlılığının sekteye uğradığı kısımlardı.

    !---- spoiler ----!
    jole

mesaj gönder