1. başlığın duruşu belki de kastedilenden daha ağır ama ben kendi yorumladığım biçimiyle bakış açımı belirteceğim. erkek ve kadın rollerinin çok küçük yaşlarda keskin hatlarla çizilmesi belki de gelecekte yaşanacak çoğu travmanın sebebi oluyor. giydiğin kıyafetin renginden oynadığın oyuncaklara, yatak odanın seçiminden vermen gerektiği öğretilmiş tepkilere kadar her şey ailenin ve içinde bulunduğun sosyal çevrenin algısı, bilgisi ve tecrübesi dahilinde empoze ediliyor. kimi yanlış temeller üzerine kurulu bu tür bazı ilişkiler sonucunda kadınlar anneleri, erkekler babaları gibi olmak istemiyor ya da erkeğin duygularını göstermesine alışık olmayan kadınlar için baba ağlıyorsa dünya gerçekten yıkılıyor anlamına geliyor ya da anne kimliği kimliklerin en pembesi oluyor.
    halbuki bana göre herkes önce birey. anne olmak da bireysel bir seçim olmalı. evlenmiş bir çift ancak dünyaya bir çocuk getirdiğinde aile olmaz. ya da çocuk sahibi kadınların "ah bir çocuk doğursan bu kadar zaman neden beklemişim diye kendi kendine soracaksın" argümanlarını dikkate alarak karar verilmez. ileride yalnız kalma korkusunu bertaraf etmek için çocuk yapılmaz. zihnen, bedenen ve madden hazır olduğunu hissettiğin noktada karar almak en mantıklısı bana göre.
    kendi adıma, hayatımın hiçbir döneminde anne olma isteğim kendi önceliklerimin önüne geçmedi. kısa süreli çocuk sevme ya da oyalama molaları benim güdülerimi tatmin etmeye yetti. çocuksuz restoran ya da otel seçenekleri olsa (ya da artsa) tercih edeceğimi de biliyorum. bu benim çocuklu ailelere saygı göstermediğim anlamına gelmiyor, sadece ben de kendi özel zamanımda kendi tercihlerime uygun seçenekler görmek istiyorum. hayatta her zaman önce kendime güvendiğim için, şu an için öğrenmeye can atmadığım anne olma duygusu adına kendimi yirmi yıl daha birilerinin ağzından çıkacak laflara mecbur bırakmayı istemiyorum. şimdiki özgürlük alanımdan vazgeçmek de istemiyorum. belki ileride bir gün bu mesuliyete kendimi hazır hissedersem tercihimi zaten bir yuvaya, bir rol modele, bir yol arkadaşına ihtiyaç duyan onca çocuktan yana kullanmamı daha olası görüyorum.

mesaj gönder