1. -unutulacaklar listesi-

    aslı, unutulması gereken şeyler listesi olan listedir unutulacaklar listesi.. beynin içinde bir yerlere çöreklenmiş acılardır bu listedekiler, özlemlerdir, kişi ve kişilerdir.. hayatı piç eden üçüncü şahıslardır bazen bu kişiler.. ‘o’ dur. ‘bu’ dur.. ‘şu’ dur.. bazen kişinin kendisidir, unutulacak olan..

    evet, insan kendini de unutmak ister bazı bazı. ne de hoş bir tezattır kendini unutmak.. bunu bilinçli olarak yapmak oysa..ne hoştur.. azgın ve vahşi bir atı uysallaştırmak kadar zordur kendini unutmak. buna karar vermek..

    hangisini seçip yazmamı istersiniz?

    acıları mı, gidenleri mi, kalıp gibi durup aslında burada olmayan ve de hiç olmayacakları mı?

    acılardan devam edeyim.. onların derdi çok, derdi uzun.. onlardır bu yazıyı yazdırtan ve sil tuşuna bastıracak kadar güçlü olan.. ne de kudretli bir şeymişler böyle be! hey ki hey! yağmur yağdıkça tazelenen ruhun içindedir acılar.. ‘bu gün de yaşıyoruz’ diyen sarhoş dudaklardadır acılar.. tahmin edilmeyecek kişilerdedir.. içtedir acılar.. derinde ve içtedir.. bir odanın duvarlarındadır acılar.. havaya yapışmış çığlıklardadır.. ıssız bir çıkmaz sokaktadır acılar.. bar köşesindedir, okul kantinindedir. yıllarca gitmeyecek olan acılar, kendilerine özel yerler seçerler.. adeta businness class.. jantidir de acılar.. havalıdır. sevgi gibi ayaklar altında laçka edilmemiştir.. acılar hep özel bir yerlerde, özel zamanlarda yaşanmıştır..

    ürkek ürkek bakan tavşanlardadır acılar.. gözlerdedir.. kanlı ve sulu gözlerde.. aslı, unutulması gereken şeyler listesi olan listedir unutulacaklar listesi.. aslında kendimi kandırıyorum. giderken yanımda sizleride götüreyim dedim. olmayacak böyle.. unutulmayacak o ‘acılar’ ‘kişiler’ ‘anlar’ ve zaten unutmak ta istemiyoruzdur bazen.. onlar değil midir bizi biz eden.. nedendir bu yalan söylemeler? maskeler?..

    emin olamıyorum.. acılar naif ve gaddar hocalardır.. bizleri biz yapan.. ve değil midir ki onlardır bizi yerlere çalan? hayat bu kadar tezat mıdır?.. güzelliği tezatlığında mıdır?.. anlam acılarda mıdır?..

    emin olamıyorum..

    gidenler, gitmekle iyi etmiştir.. firarda akıllarımızı hapislerine geri getirmiştir o gidenler.. sükut acılar.. o acılar.. iyi ki varlar..

mesaj gönder