1. -aklımın odaları 2-

    yine bir an, düşünürken buldum kendimi. bir çaycının içindeyim. nasıl geldim. günlerden ne, neredeyim?.. soruları uçuyorken kafamda.. ocakta çay var ve fokurduyor.. dumanı tavana değiyor ve dağılıyor.. fazlasıyla sıcak.. ben değil, çaydanlık. ben soğuk muyum onu da bilmiyorum ya neyse.. kendi sesim yetmiyor bana.. stat bulmalıyım. bir parti ya da..neresiydi burası? cep telefonu kullansaydım keşke.. yan lanet piç yan..

    gerçekten de neredeydim ben?.. adımı soy adımı biliyorum. yaşımı, cinsiyetimi de.. kadınlardan hoşlanan 20’lernin ortasında pis sakallı bir ‘adam-çocuk’ tum ben.. çocuk kısmı baki de, adamlığa alışamadım bir türlü.. büyümek istememiştim.. onayım dışında doğdumi onayım dışında büyüdüm.. bir anlık zevkin kurbanıyım ben. bir anlık boşaltım..tık! ve hücrelerim yaşam buldu bir rahimde.. küçük çaplı bir mezar.

    kimi kandırıyoruz ki? gerçekten kendimizden başka kimi kandırıyoruz? bir anlık insanlarız hepimiz..

    deli olmadığımı söylemiş miydim? ufak çaplı acılarım var o kadar.. ne ben abartıyorum, ne siz küçümsüyorsunuz.. güzel olan bu…mühürlü kelimeler.. yeni kitabımın adı.. hiç çıkmayacak olan yeni kitap.. nereden duymuştum bu söz öbeğini? 10 yıl olmuş mudur ilk duyuşumdan beri? ne yapıyorum, ne istiyorum ben?

    sadece biraz saçmalama molası verdim.. bir cigara sarıyorum, bunları düşünmeye çalışırken.. bir çay daha istiyorum çaycıdan.. güzel çaycı.. genç, tıraşlı ve güzel giyimli çaycı.. senin hikayende yerim yok benim benimkinde senin olmadığın gibi çaycı..

    kendi tekilliğimde boğuluyor gibiyim. hesabı ödeyip çıktım küçük esnafın mabedinden.. 25 kuruş bahşiş bıraktım, bereket versin.. esnafa, bana değil.. bana gelecek şey belli. o da bende zaten. benim o. sınırlar benim, çizgiler, yasaklar..

    ne kadar da yalnızım.. ne kadar gerçekten? 100 üzerinden 80 mi? kendimi kandırıyor olmayayım? kaybeden edebiyatı yapmıyorumdur. ne geliyorsa dilime, hep şu karışıklıktan..

    ne geliyorsa kaleme, hep bu bozuk düzenden geliyor.. aklımın odalarında bir tur daha attım. o kadar iyi değilmiş, temiz değilmiş.. bozulmuş kapıları, odaların… içi gibi..

mesaj gönder