1. evde kolay yapılabilen, sağlık ve lezzet önerisi benim için tek bir menüde toplanır. akşam üstü evimize dönerken kasaba uğrayıp 1 dilim antrikot alıyoruz. fiyatı semtine göre değişiyor 2016 eylül itibariyle 10-12 tl tutuyor. marketten de bir demet roka, bir domates, bir adet mor soğan alıyoruz. 1,5-2 tl tutar tutmaz.

    önce antrikotun iki tarafını tuz ve biberleyip bir miktar zeytinyağı ile yediriyoruz. ızgaraya yüksek ateşte tavamıza alıyoruz. bu sırada domatesi, rokayı ve mor soğanı küp küp doğrayıp kaşık salatamızı yapıyoruz. antrikotun diğer yüzünü de pişiriyoruz. ızgara et için ideal pişme süresi benim için yüksek ateşte her iki yüz 3 dakika, sonra altını kısıp her iki yüz için de 2 dk olmak üzere toplam 10 dk'yı geçmiyor. salatamızı da bu 10 dk içinde yapmış oluyoruz. ve 1 kadeh kırmızı şarabımızla soframıza geçiyoruz.

    menümüz: antrikot ızgara, roka salatası, bir kadeh kırmızı şarap oldu ve nefis bir tokluk yaşıyoruz. 20 tl'yi geçmeyen sağlıklı bir menü oldu. eğer dominos ve benzeri bir yerden sipariş verseydikte sanırım 20 tl gibi bir ücret ödeyecek ne olduğu belirsiz sosisler ile margarinden bozma eriyen peynirimsi alt tabanda da hamur yemiş olacaktık. yaklaşık 30 dk servis için beklemiş olacaktık. haa öğrenci arkadaşlar için 20 tl evde yapılan bir menü çok gelmiş olabilir. haftaiçi her gün yapılacak iş değil, biraz tavuk ızgaralar biraz makarna yanları biraz yoğurt desteği ile bir şekilde orta yol bulmanız gerekir. ancak haftada birkaç kez antrikot olmasa bile köfte ile bünyeyi desteklemek gerekir. bu arada bu antrikot ızgaralı salatalı şaraplı menüyü dışarda bir restoranda yeseydik 60-80 tl gibi bir ücret ödeyecektik.

    kolaylık kişiden kişiye değişir, karnıyarık ,patlıcan kebabı öneren arkadaşa tebessüm etmedim değil, harika lezzetler önermiş de patlıcan kebabı restoranda sipariş etsen bile 40dk'dan fazla beklersin. bir de mantı önermiş.

mesaj gönder